Συνεχίζει να "χορεύει" η Ζάκυνθος - Τρεις σεισμοί από το πρωί

Nέα ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 08.06 στο Ιόνιο, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο του νέου σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 56 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 304 χλμ. δυτικά της Αθήνας.

Εξάλλου , ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.18 το πρωί της Κυριακής στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Το επίκεντρο της δόνησης σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο εντοπίζεται 42 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15 χλμ.. 

Ενωρίτερα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Ζάκυνθο, στις 06:47, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 16 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, ενώ το εστιακό του βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης