«Όχι» του Τραμπ στην έκδοση Γκιουλέν

διαψεύδοντας το πρόσφατο δημοσίευμα του δικτύου «NBC»

Αρνητικός στο ενδεχόμενο έκδοσης του μουσουλμάνου κληρικού, Φετχουλάχ Γκιουλέν, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας το πρόσφατο δημοσίευμα του δικτύου «NBC».

«Όχι, δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου για το ενδεχόμενο έκδοσης του Γκιουλέν.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος καταζητείται από τις τουρκικές αρχές, καθώς θεωρείται ως ο ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Την Πέμπτη, το «NBC» μετέδωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει την έκδοση του κληρικού, προσωπικού «εχθρού» του Ερντογάν, στην Τουρκία, προκειμένου η τελευταία να αποκλιμακώσει τις πιέσεις προς τη Σαουδική Αραβία, στενή σύμμαχο των ΗΠΑ, για την υπόθεση του Τζαμάλ Κασόγκι.

Η εκπρόσωπος του State Department, βέβαια, διέψευσε το δημοσίευμα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι δύο υποθέσεις δεν έχουν καμία διασύνδεση.

Υπενθυμίζεται ότι Τραμπ και Ερντογάν είχαν το βράδυ της Παρασκευής τηλεφωνική επικοινωνία για μία σειρά ζητημάτων, ανάμεσα στα οποία και αυτά των Γκιουλέν - Κασόγκι.  

naftemporiki.gr