Πάτρα: Αρνούνται την αποκατάσταση ασθενούς με κάταγμα και αναγκάζεται να πληρώνει εκατοντάδες ευρώ για νοσηλεία!

παρότι υπάρχει νόμος που το επιβάλλει - Καταγγελία

Μπορεί ένα κάταγμα να αποβεί μοιραίο; Σίγουρα ναι, εάν πρόκειται για ηλικιωμένο που του αρνούνται τις φυσικοθεραπείες και την εισαγωγή σε κέντρο αποκατάστασης και για να θεραπευθεί πρέπει να πληρώσει εκατοντάδες ευρώ σε ιδιώτες παρότι είναι ασφαλισμένος !

Μέχρι σήμερα δυστυχώς ο νομοθέτης δεν προέβλεπε την συνέχιση της θεραπείας. Όμως το πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα έντονο για άτομα μεγάλης ηλικίας, αντιμετωπίστηκε με νομοθετική ρύθμιση, καθώς πλέον από 1ης Νοεμβρίου 2018 άλλαξε το καθεστώς.

Ο νόμος ορίζει ότι «η εισαγωγή σε κέντρο αποκατάστασης αποτελεί συνέχιση θεραπείας , γίνεται μόνο έπειτα από νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, ή ιδιωτική κλινική, ή ιδιωτικό θεραπευτήριο, μετά την έξοδο από το νοσοκομείο ή την κλινική».

Μπορεί κάποιος να επικαλείται άγνοια νόμου και μάλιστα εάν αφορά τον τομέα του; Φυσικά και όχι. Κι όμως , δυστυχώς, γιατροί δημόσιων νοσοκομείων της περιοχής, όπως κατήγγειλαν στο tempo24 συμπολίτες, αρνούνται την συνέχιση της θεραπείας ασθενών!  

Οι καταγγέλλοντες, υποστηρίζουν πως ηλικιωμένη συμπολίτισσα αναγκάζεται να μεταβεί σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης και πληρώνει για την συνέχιση της θεραπείας της (μετά από τριπλό κάταγμα!) περισσότερα από 150 ευρώ την ημέρα, εκτός των πανάκριβων εξετάσεων που πρέπει να της γίνουν, ενώ θα μπορούσε να νοσηλευτεί με 15 ευρώ την ημέρα, δεδομένου ότι είναι ασφαλισμένη!

Κι όλα αυτά γιατί ο γιατρός αγνοώντας το νόμο , θεωρεί ότι μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία της στο σπίτι !

Άραγε πρέπει να σκοτώνουν τα γέρικα άλογα όταν γεράσουν; Ή μήπως ισχύει η γνωστή νεοελληνική ρήση « εάν έχεις χρήματα έχεις και την υγεία σου»!

Διαβάστε επίσης