ΠΠΝΠ: Αναβάλλονται χειρουργεία και θεραπείες λόγω έλλειψης υλικών! Μην μαθαίνουν τα προβλήματα λέει η διοικήτρια - Την παραίτησή της ζητούν οι γιατροί !

Απίστευτες καταστάσεις δημιουργούνται στο ΠΠΝΠ, καθώς ο "οικονομικός στραγγαλισμός" του νοσηλευτηρίου δημιουργεί τεράστιες ελλείψεις σε υλικά , με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία, εξετάσεις και θεραπείες ασθενών!

Τα χρήματα του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος έχουν εξαντληθεί από τον Σεπτέμβριο και οι γιατροί «σηκώνουν τα χέρια ψηλά», μη μπορώντας να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Καθημερινά καταγράφονται απίστευτες ιστορίες , καθώς καταφθάνουν ασθενείς που έχουν προγραμματίσει να κάνουν χειρουργική επέμβαση και μαθαίνουν πως το χειρουργείο του θα αναβληθεί γιατί λείπουν υλικά!

Αποτέλεσμα να καταφέρονται εναντίον των γιατρών, που με την σειρά τους ενημερώνουν πως δεν είναι αρμόδιοι  για την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ίδρυμα.

Ασθενείς και συγγενείς τότε, προβαίνουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΠΠΝΠ , η οποία δυσφορεί καταλογίζοντας ευθύνη στους θεράποντες γιατρούς πως στέλνουν κόσμο στη διοίκηση ενώ « δεν πρέπει οι ασθενείς να γίνονται κοινωνοί των νοσοκομειακών θεμάτων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε έγγραφό της η διοικήτρια Γιούλη Μαμμή, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των γιατρών!

Συγκεκριμένα σε έγγραφό της με αρ. πρωτ 30177, 12/11/2018, το οποίο απευθύνεται στη Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και τους Διευθυντές Κλινικών και Εργαστηρίων (με την επισήμανση για ενημέρωση του Ιατρικού προσωπικού της Κλινικής σας) η Διοικήτρια του ΠΓΝΠ, αναφέρει πως κατόπιν παραπόνων ασθενών, οι οποίοι προσέρχονται στο γραφείο της Διοίκησης παραπονούμενοι για καθυστερήσεις χειρουργείων, προμήθειες υλικών, φαρμάκων για την θεραπεία ή διενέργεια των επεμβάσεων που αφορά οικείους τους, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή ώστε οι ασθενείς δεν πρέπει να γίνονται κοινωνοί των νοσοκομειακών θεμάτων και για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει να ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες προς τα αρμόδια ανώτερα θεσμικά όργανα για την επίλυσή τους.

Από την πλευρά της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας καταδικάζουν την τακτική της διοικήτριας , καλώντας την εάν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της να παραιτηθεί.  

Ειδικότερα επισημαίνουν:

Την ΕΥΘΥΝΗ για τις καθυστερήσεις, αναβολές και ελλείψεις την έχει ΑΚΕΡΑΙΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η Διοίκηση του ΠΓΝΠ, η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, που επιλέγουν να κρύβονται πίσω από τους θεράποντες γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι προσπαθούν μέσα σε αντίξοες συνθήκες να κάνουν το καθήκον τους προς τον άρρωστο.

 Εάν η Διοίκηση του ΠΓΝΠ δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή και στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου, οφείλει να υποβάλλει την παραίτησή της .

Εάν δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση από το Υπουργείο, για να μην φτάνουμε κάθε φορά σε οριακό σημείο, οφείλει να ζητήσει τουλάχιστον ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τους ασθενείς που ταλαιπωρούνται.

Εάν η 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας δεν μπορούν  να εγγυηθούν τα αυτονόητα, οφείλουν να σταματήσουν την κοροϊδία για « έξοδο από τα Μνημόνια, αποκατάσταση της κανονικότητας και μεροληψία υπέρ της Δημόσιας Υγείας».

Να ενημερώσουμε επίσης ότι:

Έχουν ακολουθηθεί και εξαντληθεί «οι προβλεπόμενες διαδικασίες προς τα αρμόδια ανώτερα θεσμικά όργανα», με επανειλημμένες κρούσεις και ενημερώσεις από Διευθυντές κλινικών και τμημάτων. Τι έχουν απαντήσει και σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί για την επίλυση του ζητήματος τα ανώτερα θεσμικά όργανα;

Είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ των ασθενών η έκφραση παραπόνων απευθείας προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Δεν είναι οι νοσοκομειακοί γιατροί εκπρόσωποι τύπου ούτε πληρεξούσιοι δικηγόροι των ασθενών.

Το δικαίωμα στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και υποχρέωση της Πολιτείας και της εκάστοτε Διοίκησης. Δεν μπαίνει στην κλίνη του Μνημονιακού Προκρούστη και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «νοσοκομειακό θέμα».

Απαιτούμε:

Την άμεση ανάκληση του ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ εγγράφου της Διοικήτριας του ΠΓΝΠ.

Την ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗ οικονομική ενίσχυση  από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας για τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη για τα νοσοκομεία ΠΓΝΠ και ΓΝΠ

Την ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ενίσχυση με μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό ως απαραίτητο όρο για τη λειτουργία περισσότερων χειρουργικών τραπεζιών

Καλούμε του συναδέλφους να ΑΠΕΙΘΑΡΧΗΣΟΥΝ στο έγγραφο της Διοίκησης και συνεχίσουν να κάνουν σωστά και υπεύθυνα τη δουλειά τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασθενών μας.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ