Περιμένοντας τα πορίσματα - Εν αναμονή οι αγρότες για την τομάτα, το καρπούζι τα κηπευτικά

στην Ηλεία

Κορυφώνεται η αγωνία των παραγωγών στην Ηλεία, καθώς απομένουν λίγες ημέρες για να παραδώσει ο ΕΛΓΑ τα πορίσματα για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από την κακοκαιρία εν μέσω θέρους. Από τη μια θέλουν να δουν τα αποτελέσματα που κατέγραψαν οι γεωπόνοι του οργανισμού και από την άλλη να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, «τα πορίσματα για την βιομηχανική τομάτα, το καρπούζι και τα κηπευτικά, αναμένονται να φτάσουν στα χέρια των παραγωγών από τις 20 έως τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε. Για τη σταφίδα θα υπάρξει καθυστέρηση. Θέλουμε να δούμε την εικόνα που καταγράφουν τα πορίσματα, αλλά κυρίως να τρέξουν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις, ώστε οι αγρότες να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τη νέα σεζόν που ξεκινά στην αρχή του χρόνου» σημείωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Μόλις παραληφθούν τα πορίσματα θα συγκλιθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να εξεταστεί το αποτέλεσμα και από εκεί και ύστερα να πιέσουν προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αποζημιώσεις έως το τέλος του έτους. Ο κ. Βαλιανάτος σχολίασε και τα δημοσιεύματα που είχαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις σκέψεις σε κύκλους της Κυβέρνησης για περικοπή των παλαιών οφειλών των αγροτών στον ΟΓΑ, κατά 50%. Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, σχολίασε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να μην χάσουν τη σύνταξή τους οι αγρότες που έχουν συσσωρευμένα χρέη.

ilialive.gr

Διαβάστε επίσης