Ο Ένιο Μορικόνε διαψεύδει ότι αποκάλεσε τον Κουέντιν Ταραντίνο «κρετίνο» που κάνει ταινίες «σκουπίδια»

13/11/2018 | 12:02

Ο συνθέτης Ένιο Μορικόνε εξέδωσε δήλωση προς την εφημερίδα «The Independent» λέγοντας ότι ποτέ δεν αποκάλεσε τον σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο «κρετίνο».

«Έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι το Playboy Germany δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο έχω διατυπώσει εξαιρετικά αρνητικά σχόλια για τον Ταραντίνο και τις ταινίες του και την Aμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών» αναφέρει η δήλωση. «Ποτέ δεν έχω εκφράσει τυχόν αρνητικές δηλώσεις για την Ακαδημία ή τον Κούεντιν ή τις ταινίες του – και σίγουρα δεν θεωρώ σκουπίδια τις ταινίες του. Έχω δώσει εντολή στον δικηγόρο μου στην Ιταλία να προχωρήσει σε αστικά και ποινικά μέτρα.

«Θεωρώ ότι ο Ταραντίντο είναι σπουδαίος σκηνοθέτης. Μου άρεσε πολύ η συνεργασία μαζί του και η σχέση που αναπτύξαμε το διάστημα που περάσαμε μαζί. Είναι θαρραλέος και έχει σπουδαία προσωπικότητα. Οφείλεται στη συνεργασία μας το Όσκαρ που έλαβα, που είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες αναγνωρίσεις στην καριέρα μου και είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε να συνθέσω μουσική για την ταινία του» αναφέρεται στη δήλωση.

«Στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μπροστά στον Ταραντίνο, σαφώς δήλωσα ότι θεωρώ τον Κουέντιν ένας από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της εποχής, και ποτέ δεν θα μιλούσα άσχημα για την Ακαδημία – έναν σημαντικό θεσμό που έχει δώσει σε μένα δύο από το τις πιο σημαντικές αναγνωρίσεις της καριέρας μου».

Στο δημοσίευμα του Playboy Germany αναφερόταν ότι ο Μορικόνε δήλωσε για τον Ταραντίνο: «Ο άνθρωπος είναι κρετίνος». «Κλέβει απλά από άλλους και τα ξανασυνδέει. Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε αυτό. Και δεν είναι σκηνοθέτης. Έτσι δεν είναι συγκρίσιμος με τους πραγματικούς μεγάλους του Χόλιγουντ όπως ο Τζον Χιούστον, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ή ο Μπίλι Γουάιλντερ. Ήταν σπουδαίοι».

Ο Ένιο Μορικόνε κέρδισε το πρώτο Όσκαρ για τη μουσική επένδυση της ταινίας του Ταραντίνο «The Hateful Eight» και ο σκηνοθέτης ήταν παρών στην τελετή όταν ο συνθέτης απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο