Έτοιμη η δυτική Ελλάδα για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

καλή επιτυχία!

Τις δύο ομάδες της Δυτικής Ελλάδας που θα μας εκπροσωπήσουν ως μέρος της Εθνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής1 (World Robot Olympiad™ 16-18/11/2018) κατευόδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης στο γραφείο του ευχόμενος να μεταβούν στην Ταϊλάνδη και να γυρίσουν με πολλές εμπειρίες!


Το ταξίδι ξεκίνησε από το νέο λιμάνι της Πάτρας στις 16/6/18 και συνεχίστηκε στην Αθήνα την 1η Ιουλίου με τις πρωτιές στον 10ο Εθνικό Διαγωνισμό WRO Hellas.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστας Γιαννόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δύο αχαϊκές ομάδες που προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα της Ταϊλάνδης. Σαν σήμερα στις 12/11/2017 η Αχαϊκή ομάδα Smartbirds Next καταλάμβανε την 3η θέση στην περσινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της Κόστα Ρίκα. Ευχή η περσινή επιτυχία να γίνει οδηγός στη φετινή πορεία των παιδιών που θα μας εκπροσωπήσουν μέσω της ελληνικής αποστολής. Τα 2 από τα 12 «εισιτήρια» για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στην Ταϊλάνδη, έλαβαν στη διαγωνιστική κατηγορία Δημοτικού οι μαθήτριες Ραβασοπούλου Σταματία, Βοβού Ερμιόνη και Βοβού Κλειώ (49ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών) και στη διαγωνιστική κατηγορία αντίστοιχα οι Νταλαπέρα Αγγελική (Γυμνάσιο Καστριτσίου), Γεώργιος Γεωργιάδης και Σχοινάς- Μπονάτσος Χρήστος - Παναγιώτης (ΠΓΠΠ). Και στις δύο ομάδες προπονητής είναι ο Ανέστης Βοβός.

Να σημειωθεί ότι με την αποστολή θα μεταβεί επίσης και κριτής στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής!  Ο φοιτητής Πάρης Κώης συμμετείχε το 2011 στον Εθνικό Διαγωνισμό σε ομάδα Γυμνασίου, ενώ από το 2012 συμμετέχει ανελλιπώς ως εθελοντής κριτής στους Περιφερειακούς και Εθνικούς διαγωνισμούς. Από το 2018 είναι εκπαιδευτής στον STEM EDUCATION ΠΑΤΡΑΣ.

Η προσπάθεια επισφραγίζεται με αρωγούς τους συνοδούς γονείς και τοπικούς υποστηρικτές.

Διαβάστε επίσης