Μετά την Πάτρα, στον Πύργο ο Χρ.Σπίρτζης για την Πατρών - Πύργου

σχεδιάζεται εκδήλωση

Ειδική εκδήλωση στον Πύργο για το χρονοδιάγραμμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος σχεδιάζει ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, στην οποία θα παραστεί και ο ίδιος, όπως αποκάλυψε χθες κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στην Πάτρα, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα και στελεχών της περιφερειακής αρχής.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι έχει ήδη περάσει από προσυμβατικό έλεγχο άλλη μία εργολαβία και πρόσθεσε πως αμέσως μετά την έγκριση των έξι τμηματικών εργολαβιών από το Ελεγκτικό Συνέδριοθα πραγματοποιηθεί στον Πύργο ειδική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν η πορεία υλοποίησης του έργου και η επιλογή των διαγωνιστικών διαδικασιών του.

«Τώρα που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για το Πάτρα-Πύργος πρέπει να συζητήσουμε και έχουμε συζητήσει, να επιβεβαιώσουμε το διαγωνισμό που θα γίνει για το κομμάτι του Πύργου-Καλό Νερό και έχω και καλά νέα να σας πω, για το επόμενο, δηλαδή για το Καλό Νερό-Τσακώνα, όπως και για το Καλαμάτα- Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη σε σχέση με τη χρηματοδότηση αυτών των έργων», ανέφερε.

«Για εμάς, είναι το μεγαλύτερο θέμα και ιδιαίτερα σημαντικό έργο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι «ακόμα και μία ώρα μετά από κάθε συνάντηση θα μπαίνει το ίδιο θέμα». Επίσης, ενημέρωσε τον Υπουργό για την Επιτροπή για την παρακολούθηση του έργου, που ήδη έχει συσταθεί και εκπρόσωπός της θα παρευρίσκεται πλέον σε κάθε συνάντηση. Στη συνάντηση συμμετείχε η Περιφερειακή Σύμβουλος Εύη Βεργοπούλου, η οποία εκπροσωπούσε την Επιτροπή.

patrisnews.com 

Διαβάστε επίσης