Bright Side Study Room: Προβολή της ταινίας "Ελ Τόπο" την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

φιλοποιμενος 45

Το Bright Side Study Room, Φιλοποίμενος 45, & ο Νίκος Καββαδίας (δια γυμνού οφθαλμού)  θα προβάλουν την ταινία "El Topo" του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι ( Alejandro Jodorowsky, El Topo, Μεξικό, 1970, έγχρ., 125', Αγγλικά) ,παίζουν: Alejandro Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, Jose Legarreta, Alfonso Arau.
 
Η προβολή της ταινίας θα γίνει την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, στις 9μμ.

 

Την ταινία επιλέγει ο "Γυμνός Οφθαλμός" στο πλαίσιο συνεργασίας με το Bright Side.


Η προβολή είναι αφιερωμένη στον ακριβό  φίλο του Νίκου Καββαδία, Γιάννη Αδαλόπουλο, που λάτρευε τις εικόνες του Χιλιάνου μάγου.

"Είναι σχεδόν άθλος να περιγράψει κανείς αυτό το ψυχεδελικό acid western.
Η ταινία, που διαρκεί δυό ώρες, απαρτίζεται από δύο μέρη: το πρώτο, ένα σουρεαλιστικό western και το δεύτερο, μια ιστορία αγάπης, συγχώρεσης και αναγέννησης! Πυροβολισμοί σε υπηρεσία αποδόμησης των σπαγγέτι γουέστερν του Sergio Leone, όντα μεταλλαγμένα, καλόγεροι, νάνοι, ποτάμια αίματος, αποκρυφιστική φιλοσοφία, χριστιανισμός και παγανισμός, απόκοσμη ψυχεδελική μουσική (ο ίδιος ο Jodorowsky μεταξύ των συνθετών του σάουντρακ της ταινίας) και ερμηνείες φανερά επηρεασμένες από το θέατρο στο οποίο έχει επιδοθεί ιδιαίτερα ο σκηνοθέτης, έχοντας ήδη σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις στο Μεξικό.

Έχοντας κερδίσει τον θαυμασμό και την υποστήριξη του John Lennon και της Yoko Ono (αλλά όχι και των κριτικών) παιζόταν με ιδιαίτερη επιτυχία για έξι μήνες ειδικά στη Νέα Υόρκη, ως η πρώτη μεταμεσονύχτια cult ταινία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

(Νίκος Τερζής, PhD - camerastyloonline)


Είσοδος ελεύθερη


Ελάχιστη κατανάλωση καφές/ ρόφημα/ποτό.  



 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ