Συνταρακτικές αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στις Σέρρες - ΦΩΤΟ

τον Ιούλιο του 2015

Σοκ είχε προκαλέσει στην κοινωνία των Σερρών η διπλή δολοφονία πατέρα και γιου τον Ιούλιο του 2015. Υπενθυμίζεται ότι νεκροί μέσα στο ίδιο τους το σπίτι είχαν βρεθεί ο συνταξιούχος φαρμακοποιός Δημήτρης Αφείδης 72 χρόνων και ο 27χρονος γιος του Γιώργος.

Σύμφωνα με το “Τούνελ” ο στυγερός δολοφόνος εκτέλεσε εν ψυχρώ πατέρα και γιο και στη συνέχεια κάλυψε τα ίχνη του.

Τα όσα ήρθαν στο φως πήραν μορφή και έγιναν εικόνα, με ειδική τεχνική επεξεργασία. Φάνηκε ο δράστης να πλένει τα χέρια του και το μαχαίρι του εγκλήματος, να τα σκουπίζει με χαρτί υγείας και να το πετάει στην τουαλέτα. Παρουσιάστηκαν τα εντυπώματα παπουτσιών του δράστη αλλά και του συνεργού του πάνω στο αίμα των θυμάτων.

606516_1be1037534-9df4b7ecde64823e.jpg

606516_3ecbdbe374-a96d944a47594689.jpg

Μέσα σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της έρευνας της για το διπλό φονικό των Σερρών. Ο 72χρονος ήταν πεσμένος ο μισός κάτω από το τραπέζι της κουζίνας και το σώμα του είχε κλίση προς το πλάι σαν να ήταν σε θέση άμυνας, με μαζεμένα τα χέρια και τα πόδια. Ο 27χρονος βρισκόταν νεκρός στον εσωτερικό χώρο της εξώπορτας του διαμερίσματος.

Από τα σφοδρά χτυπήματα που ο δράστης κατάφερε στα θύματά του φέρεται να τραυματίστηκε και ο ίδιος από τη λάμα του μαχαιριού που χρησιμοποίησε. Οι αστυνομικοί εντόπισαν βιολογικό υλικό ενός άγνωστου άνδρα, που χαρακτηρίζεται δραστικό, σε συγκεκριμένα σημεία του σπιτιού.

Ανίχνευσαν ίχνη αίματος στο νιπτήρα της μικρής τουαλέτας του διαμερίσματος. Μια μπλε πετσέτα χειρός που ήταν τοποθετημένη δίπλα στον νιπτήρα, δεν βρέθηκε και πιστεύεται ότι ο δράστης κάλυψε με αυτή πιθανό τραύμα του. Μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας εντοπίστηκε ένα κομμάτι χαρτί υγείας με αίμα. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο δράστης, μετά τη συμπλοκή, πλύθηκε και αφού σκούπισε το μαχαίρι με το χαρτί υγείας, το πέταξε μέσα στη λεκάνη.

H ειδικός συμπεριφοριστικής ανάλυσης που συνεργάζεται με το FBI Πάμελα Καραβά, αξιολόγησε τα νέα στοιχεία της πολύκροτης υπόθεσης και είπε χαρακτηριστικά: “Κατά τη γνώμη μου ο δράστης ή οι δράστες δεν είχαν σαν κίνητρο τη ληστεία. Η συμπεριφορά του ληστή είναι διαφορετική από εκείνη του ατόμου που πηγαίνει κάπου με συγκεκριμένο σκοπό. Ο δράστης φαίνεται να κινήθηκε οικεία στον χώρο και να τον γνώριζε. Το εντύπωμα που δεν είναι ολόκληρο, δείχνει πως αναπήδησε είτε για να φύγει γρήγορα αποφεύγοντας τα αίματα, είτε από τρόμο. Ένα άτομο βαρύ θα πατούσε σταθερά. Εδώ έχουμε ένα νευρώδες σώμα, κάπως γυμνασμένο που μας δίνει ένα αθλητικό προφίλ. Αυτό που επίσης παρατήρησα είναι η σιγουριά του δράστη ότι μπορούσε να ξεφύγει. Δεν τον τρομοκράτησε το αίμα, πήγε να πλυθεί ίσως μιμούμενος κάποιους χαρακτήρες ταινιών, αλλά φάνηκε ότι δεν είχε εμπειρία γιατί πέταξε το χαρτί στην τουαλέτα. Δεν υπήρχε φόβος μέσα του, υπήρχε οργάνωση από πριν. Ήθελε ή ήθελαν να ολοκληρωθεί το έργο και αποχώρησαν χωρίς πανικό. Ο δεύτερος δράστης, είναι το μεγάλο ερώτημα. Εκτιμώ ότι όταν το δεύτερο θύμα, ο γιος, προσπάθησε να αντιμετωπίσει το δολοφόνο του, ο συνεργός δεν πήγε να τον βοηθήσει. Πιστεύω πως ήταν από πριν κανονισμένο να γίνει έγκλημα”.

Σημαντική μαρτυρία που έφτασε στο “Τούνελ” έκανε λόγο για δύο άνδρες που κινήθηκαν ύποπτα μετά το έγκλημα στην περιοχή Λευκώνα Σερρών. Ο ένας από αυτούς πέταξε σε ένα κάδο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και ένα τζιν παντελόνι. Και οι δύο κινήθηκαν με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στην εκπομπή, η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Ελένη Ζαγγελίδου που εξέτασε τα θύματα, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή: “Είναι σημαντικό που με τη δική σας βοήθεια υποθέσεις σαν κι αυτή που επιδέχονται λύσης, να έρχονται στο προσκήνιο. Πρέπει να πω πως συνεργαστήκαμε στενά στην συγκεκριμένη υπόθεση με την αστυνομία Σερρών και ευχή όλων μας είναι να εξιχνιαστεί. Προσπαθήστε αυτές οι υποθέσεις να μην ξεχνιούνται”.

Οι εκτιμήσεις των Αρχών από τα έως τώρα ευρήματα δείχνουν ως κίνητρο τη ληστεία ή την κλοπή από έναν δράστη, πιθανόν με τη συμμετοχή συνεργού. Αν και βρέθηκε το γενετικό υλικό του, δεν μπόρεσε να οδηγήσει μέχρι σήμερα στην ταυτοποίηση συγκεκριμένου ατόμου.

Οι Αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον οκτακόσιες προσαγωγές υπόπτων που απασχολούσαν για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών, ημεδαπών και αλλοδαπών.

Σε διακόσιους πενήντα οκτώ από αυτούς, που δέχτηκαν να δώσουν δείγμα DNA, έγινε γενετική διασταύρωση με τα ευρήματα από τον τόπο του εγκλήματος, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

Από τα σφοδρά χτυπήματα που κατάφερε ο δράστης στα θύματά του φέρεται να τραυματίσθηκε και ο ίδιος από τη λάμα του μαχαιριού που χρησιμοποίησε.

Για τον λόγο αυτό η Ασφάλεια Σερρών απευθύνθηκε τότε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της πόλης, αλλά και σε όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού. Ζήτησε κατάσταση ατόμων στα οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μετά τις έξι το απόγευμα της 28ης Ιουλίου 2015 έως τα μεσάνυχτα της 31ης του ίδιου μήνα. Έπειτα από λεπτομερή εξέταση των απαντήσεων που έλαβαν οι Αρχές, δεν προέκυψε κάτι ύποπτο για περαιτέρω έρευνα.

Η Ασφάλεια Σερρών ζήτησε από όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας να της αποσταλούν στοιχεία κρατουμένων που είχαν λάβει άδεια το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν αν το ίδιο διάστημα υπήρξε απόδραση κρατουμένων από οποιαδήποτε φυλακή. Τα αποτελέσματα και αυτών των διασταυρώσεων, ήταν αρνητικά.

Οι Αρχές προχώρησαν στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Ζήτησαν και έλαβαν αναλυτικά στοιχεία τηλεπικοινωνιών από όλους όσους πέρασαν έξω ή κοντά από την οικία του διπλού φονικού κάποιες ώρες πριν, αλλά και μετά το έγκλημα. Η ανάλυση και αυτής της διαδικασίας είχε αρνητικά αποτελέσματα.

Το δραστικό γενετικό δείγμα που βρέθηκε στο σπίτι του φονικού, όπως και τα εντυπώματα των παπουτσιών, αρχειοθετήθηκαν στη βάση δεδομένων των ελληνικών διωκτικών Αρχών. Παράλληλα, απεστάλησαν και στην Interpol για αρχειοθέτηση και χρήση τους προς τυχόν ταυτοποίηση με υπόπτους στο μέλλον.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: anikolouli.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ