Τσίπρας: Η συνεργασία προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων είναι επιβεβλημένη στην Ευρώπη

"Η συνεργασία προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων είναι σήμερα επιβεβλημένη στην Ευρώπη", τονίζει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter, μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τη συμπρόεδρο του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, την Κάτια Κίπινγκ.

"Απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την απειλή της ακροδεξιάς κανείς δεν μπορεί μόνος να δώσει τις λύσεις. Η συνεργασία προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων είναι σήμερα επιβεβλημένη στην Ευρώπη. Συνάντηση με την συμπρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς Katja Kipping, στο Βερολίνο", έγραψε ο κ.Τσίπρας επισυνάπτοντας και τη φωτογραφία από τη συνάντηση.
 

Απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την απειλή της ακροδεξιάς κανείς δεν μπορεί μόνος να δώσει τις λύσεις. Η συνεργασία προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων είναι σήμερα επιβεβλημένη στην Ευρώπη. Συνάντηση με την συμπρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς Katja Kipping, στο Βερολίνο.


O πρωθυπουργός μετέβη στο Βερολίνο προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) της Γερμανίας. 
Το απόγευμα του Σαββάτου θα μεταβεί στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από το τέλος του A’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού:

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 

11:00 Συνάντηση με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό, κ. Antonio Costa 

12:00 Συνάντηση με Αντικαγκελάριο και Υπ. Οικονομικών Γερμανίας, κ. Olaf Scholz 

13:30 Συνάντηση με την Πρόεδρο του SPD, κα Andrea Nahles 

15:00 Ομιλία στο Συνέδριο του SPD 

17:30 Άφιξη στο Παρίσι 

20:00 Δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο κ. Emmanuel Macron σε Αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων 

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

11:00 Τελετή εκατονταετηρίδας από την ανακωχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου 

13:00 Επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο κ. Emmanuel Macron προς τιμήν των Αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων 

15:00 Τελετή εγκαινίων του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη 

15.30 Συνεδρία Ολομέλειας 

17:45 Ομιλία του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη

Διαβάστε επίσης