Σε Βερολίνο και Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας

Βερολίνο και Παρίσι επισκέπτεται διαδοχικά, από σήμερα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας: πρώτα στη γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες Συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) της Γερμανίας, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών,

και από το απόγευμα του Σαββάτου, στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από το τέλος του A’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή, στις 19.30, θα έχει συνάντηση με τη συμπρόεδρο του Die Linke, Katja Kipping.

Αύριο, Σάββατο, από τις 11 το πρωί ξεκινά το πυκνό πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, πρώτα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Antonio Costa.

Μία ώρα μετά θα έχει τετ-α-τετ με τον τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz. Στις 13:30 θα δει την πρόεδρο του SPD, Andrea Nahles και στις 15:00, θα εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο του SPD.

Το απόγευμα, στις 17:30, θα βρίσκεται στο Παρίσι και στις 20:00 θα παρατεθεί δείπνο από τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel  Macron σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Την Κυριακή, το πρωί, ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει, στην τελετή εκατονταετηρίδας από την ανακωχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (11:00), ενώ δύο ώρες μετά θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Τέλος, στις 15:00 θα παραστεί σε τελετή εγκαινίων του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, στις 15:30 θα είναι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας και στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα έχει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης