Η Τουρκία απαντά στον Πάνο Καμμένο για το FIR : Αναγνωρίζουμε μόνο τα έξι μίλια

09/11/2018 | 09:06

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “η Τουρκία αναγνωρίζει τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ως εκ τούτου ζητά άδεια πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα”.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε απάντηση των δηλώσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατέθεσε σχέδιο πτήσης για μαχητικά αεροσκάφη που θα εκτελούσαν πτήση στο Αιγαίο.

“Είναι γνωστό ότι κάθε κράτος πρέπει να ζητήσει άδεια για τις πολιτικές και στρατιωτικές πτήσεις προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο άλλου κράτους. Η Τουρκία αναγνωρίζει τα έξι μίλια εναέριου χώρου της Ελλάδας και ως εκ τούτου ζητά άδεια πτήσης σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και συμβάσεις για πτήσεις προς και από την Ελλάδα. Αυτή δεν είναι μία νέα πρακτική”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του εκπρόσωπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας