Europa League: Η Βίντι καταδικάζει τον ΠΑΟΚ

Σε «κακό δαίμονα» του ΠΑΟΚ εξελίχθηκε η Βίντι, αφού μετά την Τούμπα (2-0) τον νίκησε και στη Βουδαπέστη, με 1-0 χάρις στο γκολ του Μιλάνοφ στο 50΄.

Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας είναι πια φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο 12ο όμιλο του Europa League, πίσω από την Τσέλσι που επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία, κάνοντας το «4Χ4» στον όμιλο.

Ο «Δικέφαλος» έκανε πολλά λάθη και έδωσε δικαίωμα στους «κυνικούς» γηπεδούχους, που φάνηκαν πιο «διαβασμένοι» και στα δύο παιχνίδια.

Στο πρώτο μέρος οι Ούγγροι έδωσαν χώρο στον ΠΑΟΚ, που παρά την υπεροχή του δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις κοντά σε ένα γκολ, που θα «ξεκλείδωνε» τη Βίντι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μιλάνοφ «πάγωσε» τον «Δικέφαλο» σκοράροντας στο 50΄. Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να λειτουργούν άψογα σε τακτικό επίπεδο, με οργανωμένη ανασταλτική λειτουργία και αντεπιθέσεις.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κυπελλούχος Ελλάδας, μπροστά στο φάσμα της ήττας, επιτέθηκε πιο αποφασιστικά και στο 84΄, από πολύ καλές θέσεις οι Ακπόμ και Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 90+1′ για τον ΠΑΟΚ, με τον Βέρνμπλουμ να μην μπορεί να νικήσει τον Κόβατσιτς.