Σύμβουλος Πούτιν: «Στο πόδι» η συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στο Παρίσι, στις 11 Νοεμβρίου

Η ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Μια σύντομη συνάντηση, «στο πόδι», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, θα έχουν ο Ρώσος ηγέτης και Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Ουσακόφ η κύρια συνάντηση των δύο ηγετών προγραμματίζεται να γίνει στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπουένος Αϊρες ( 30 Νοεμβρίου – 1Δεκεμβρίου).

Ο Ουσακόφ δήλωσε ότι αρχικά η συνάντηση πλήρους σχεδιασμού των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ στο Παρίσι είχε συμφωνηθεί κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στη Μόσχα του συμβούλου επί θεμάτων ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον, αλλά στην συνέχεια η γαλλική πλευρά εξέφρασε φόβους ότι θα αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το κύριο θέμα των παρισινών εκδηλώσεων, που είναι ο εορτασμός των 100 χρόνων από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αναφερόμενος στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Μπουένος Αϊρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε ότι στη συνάντηση αυτή θα συμμετάσχουν και μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, αλλά προς το παρόν δεν προβλέπεται να υπογραφούν συμφωνίες ή να γίνουν δηλώσεις για τα αποτελέσματα της συνάντησης των δύο προέδρων στην Αργεντινή, προσέθεσε ο Ουσακόφ.

 

Διαβάστε επίσης