Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΕΣ για την αντικατάσταση του Πατρινού Νίκου Οικονομόπουλου – Ποιους λόγους αναφέρει

Ανακοίνωση του ΕΕΣ, εστάλη στα ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία, ο νέος πρόεδρος είναι ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

To Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), όπως νόμιμα συγκλήθηκε και συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία στις 5 Νοεμβρίου 2018, αντικατέστησε τον κ. Οικονομόπουλο Νικόλαο με τον κ. Μαμαντόπουλο Ανδρέα στην Προεδρία του Ε.Ε.Σ.

Η αντικατάσταση έγινε με διαδικασία μυστικής ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν 19 εκ των 25 Μελών. Εκ των 19, οι 14 ψήφισαν υπέρ της μομφής, με ένα 1 όχι και 4 λευκά, ενώ στην ψηφοφορία για ανάδειξη Προέδρου ψήφισαν 16 υπέρ του κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου, με 2 λευκά και 1 άκυρο.

Ο λόγος της αντικατάστασης ήταν:

1. Η δυσλειτουργία εντός του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου

2. Η δυσχέρεια των σχέσεων με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου και την Ελληνική Πολιτεία, εξαιτίας της έλλειψης προσήλωσης προς το συμφωνημένο οδικό χάρτη επανόρθωσης του Ε.Ε.Σ. και

3. Η έλλειψη συνεργασίας και σύμπνοιας με τους εργαζόμενους του Ε.Ε.Σ.

Πιστοί στο πνεύμα των Θεμελιωδών Αρχών του Κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και σαφώς μακριά από οποιαδήποτε πολιτική ή κομματική παρέμβαση, στόχος του νέου Προέδρου είναι η παραμονή του Ε.Ε.Σ. στους κόλπους του Διεθνούς Κινήματος, που με τις ενέργειες και παραλείψεις του τέως Προέδρου τέθηκε σε κίνδυνο.

Αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας κ. Francesco Rocca στις 11 Οκτωβρίου 2018, με την οποία δήλωσε με σαφή τρόπο ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019 ενεργοποιείται αυτομάτως το καθεστώς αναστολής του Ε.Ε.Σ. από όλα τα Διεθνή Όργανα του Κινήματος.

Αυτή την ενεργοποίηση ο νέος Πρόεδρος θέλει να ανατρέψει τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ