Κινδυνεύει με διαγραφή ο Κώστας Σπηλιόπουλος! Αποφασισμένο το ΚΙΝΑΛ να μην επιτρέψει "αντάρτες" στις περιφερειακές εκλογές

Με διαγραφή από το ΚΙΝΑΛ απειλείται ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, στην περίπτωση που αποφασίσει τελικά να κατέλθει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, όπως και όσα στελέχη συνταχθούν μαζί του!

Ωστόσο, δεν φαίνεται να τον προβληματίζει ιδιαίτερα η πιθανή αποπομπή του, καθώς δείχνει χολωμένος με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε προ καιρού σε τηλεοπτικό σταθμό, όταν και συζητείτο σε τοπικό επίπεδο η πρόταση , προς το κόμμα για υποψηφίους βουλευτές:  «Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα, στις προσεχείς εκλογές. Παρότι ήμουν ξανά πρώτος σε σταυρούς το 2015, η ηγεσία με απέρριψε με άσχημο τρόπο, τοποθετώντας βουλευτή με λίστα άλλον», δηλώνοντας απογοητευμένος και από τη γενικότερη τακτική της ηγεσίας, η οποία «οδηγεί τον χώρο σε αδιέξοδο». 
«Δεν πιστεύω πως με αυτή την τακτική το εγχείρημα θα έχει αποτέλεσμα. Με πήρε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Αχαϊας για να είμαι μέσα στους προτεινόμενους υποψήφιους βουλευτές, αλλά απέρριψα κάθε σκέψη υποψηφιότητας», υπογράμμισε.

Εκτοτε ο Κώστας Σπηλιόπουλος δείχνει να κινείται αυτόνομα και να προχωρά στην συγκρότηση ψηφοδελτίου και μάλιστα έχει προσεγγίσει πρόσωπα προερχόμενα και από τον συνδυασμό του Θύμιου Σώκου. Ενώ κάποια στελέχη της Νομαρχιακής Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ στηρίζουν μια τέτοια προοπτική!

Πάντως ο Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Αχαϊας Νίκος Μοίραλης , μιλώντας στην εκπομπή super b news, ήταν ξεκάθαρος: «Το ΚΙΝΑΛ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τον Απόστολο Κατσιφάρα». Υπενθυμίζοντας και την ομόφωνα απόφαση της πρόσφατης περιφερειακής συνδιάσκεψης.  

Ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα γίνουν αποδεκτά «αντάρτικα ψηφοδέλτια», σημειώνοντας πως έχει εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής.  «Δεδομένων των συλλογικών ομόφωνων αποφάσεων του Κινήματος Αλλαγής για αυτόνομη πολιτική παρουσία στις επικείμενες Περιφερειακές Εκλογές, είναι αυτονόητο ότι για όσα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, με προσωπική τους επιλογή, συνταχθούν σε αντίπαλα ψηφοδέλτια, αναστέλλεται η «ιδιότητα του μέλους» του Κινήματος Αλλαγής».

Να σημειωθεί πως ήδη, η πρώτη «καμπάνα» έπεσε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η Φανή Παπαθωμά, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι θα είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος σε συνδυασμό που δεν υποστηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής. Ετσι, αυτονοήτως, η Επιτροπή Δεοντολογίας ανακάλεσε την ιδιότητα του μέλους, «καθ’ ότι ενεργεί ενάντια στο καταστατικό και τις συλλογικές αποφάσεις του Κινήματος για τις Περιφερειακές εκλογές στη Στερεά Ελλάδα».

Επομένως θα πρέπει να αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, εφόσον ο Κώστας Σπηλιόπουλος προχωρήσει στο εγχείρημα που σχεδιάζει…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΒΟΥΛΔΗΣ

Διαβάστε επίσης