4 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να φροντίσεις σωστά το λαιμό σου

Ο λαιμός είναι ένα από τα σημεία που ενώ πρέπει να τα περιποιείσαι όπως και το πρόσωπό σου, το παραμελείς ή απλά το θυμάσαι λίγο πιο αργά απ’ ότι πρέπει. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα σημείο του σώματος αρκετά ευαίσθητο καλό είναι να το εντάξεις στην καθημερινή σου φροντίδα και να μην το ξεχνάς στις συνήθειές σου μέσα στη μέρα.

Τα σημάδια γήρανσης είναι θα φανούν σύντομα στο λαιμό σου και είναι στο χέρι σου να το καθυστερήσεις, αρκεί να έχεις πάντα κατά νου τα παρακάτω.

Μην αμελείς την ενυδάτωση του λαιμού σου. Την ώρα που θα απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα στο πρόσωπο, συνέχισε και στο λαιμό. Υπάρχουν και ειδικές κρέμες για την περιοχή, αν πιστεύεις ότι χρειάζεται πιο εντατική φροντίδα.
Η αντηλιακή προστασία είναι εξίσου σημαντική και για το λαιμό σου. Αφού βάζεις αντηλιακό καθημερινά στο πρόσωπο, φτάσε ως τη βάση του λαιμού σου γιατί κι αυτό εκτίθεται καθημερινά στον ήλιο. 

Πρόσεχε τη θέση σου απέναντι στον υπολογιστή. Συνήθως, γέρνεις προς τα εμπρός και σε καμία περίπτωση αυτό δεν βοηθά τον λαιμό σου. Πάρε τη σωστή θέση και φέρε την οθόνη στο ύψος των ματιών σου. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις τόσο τον λαιμό σου όσο και τον αυχένα και την πλάτη σου. 
Φρόντισε να επιλέξεις το σωστό μαξιλάρι για τον ύπνο σου, έτσι ώστε να κρατάς την σπονδυλική σου στήλη και κατ’ επέκταση τον λαιμό σου στη σωστή θέση. 

Διαβάστε επίσης