ΝΔ: Θετικό ότι παρενέβη ο εισαγγελέας μετά τη μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου

Μετά τον καυγά τους στο υπουργικό συμβούλιο, τις αλληλοκατηγορίες για διαχείριση κονδυλίων και την απομάκρυνση του πρώην υπουργού Εξωτερικών από την κυβέρνηση, αποτελούν ένα εκρηκτικό δίδυμο.

Τελευταίο επεισόδιο αποτελεί η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία, με αφορμή τα όσα περιγράφει ο πρώην ΥΠΕΞ στην μηνυτήρια αναφορά του, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο κ. Κοτζιάς στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν ότι, «γινόμαστε πρώτη φορά μάρτυρες στο να καταθέτει πρώην υπουργός Εξωτερικών μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Αμύνης -γιατί ακόμα κι αν ο τελευταίος δεν αναφέρεται ονομαστικά σε αυτήν, όλοι γνωρίζουν ότι ήταν ο πρώτος που δημοσίως υπαινίχθηκε ότι ο κ. Κοτζιάς έχει χρηματοδοτηθεί υπογείως από τον κ. Σόρος- και ο θιασάρχης πρωθυπουργός να παραμένει άφωνος».

Στο κάδρο από την αξιωματική αντιπολίτευση μπαίνουν ταυτόχρονα Κοτζιάς και Καμμένος. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών καλείται εκ νέου να δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του, από τη στιγμή που αρνήθηκε να την δημοσιοποιήσει ο κ. Τσίπρας. Ο υπουργός Άμυνας θα πρέπει να αποδείξει αυτά που κατήγγειλε για σχέσεις με τον Σόρος και ταυτόχρονα τίθεται ζήτημα από στελέχη της Πειραιώς για τον τρόπο που χειρίστηκε ο ίδιος κονδύλια για τους πρόσφυγες με απευθείας αναθέσεις.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν ότι χρειάζεται άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και η Εισαγγελία να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια. «Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό ότι υπήρξε παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη για κατηγορίες που εκτοξεύονται από έναν υπουργό προς έναν άλλον εντός ενός υπουργικού Συμβουλίου», σημείωνε η ίδια πηγή.



 

Διαβάστε επίσης