Ιονία Οδός: Αλλοδαπός μετέφερε δραπέτη και φυγόποινο μετανάστη

Τελικός προορισμός των δύο αντρών ήταν η Αθήνα

Έβγαλε «λαγό» ο έλεγχος που έγινε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άρτας σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο εντοπίστηκε στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Κομποτίου, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός μετέφερε μη νόμιμο μετανάστη ο οποίος ήταν… δραπέτης φυλακών!

Ο 26χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος συνελήφθη, όπως και ο 39χρονος αλλοδαπός που μετέφερε έναντι αμοιβής με τελικό προορισμό την Αθήνα, και ο οποίος δεν είχε πάνω του ταξιδιωτικά έγγραφα ή άλλα στοιχεία ταυτότητας. 

Από τον έλεγχο των δακτυλικών αποτυπωμάτων του, διαπιστώθηκε ότι είχε αποδράσει από τις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πέτρα! Μάλιστα, σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρο αναζήτησης και σύλληψης, καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για απόδραση και ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Σπάρτης για υποθέσεις ναρκωτικών. 

Και οι δυο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας που διέταξε να μεταχθεί ο 39χρονος αλλοδαπός στις δικαστικές αρχές των πόλεων όπου είχαν εκδοθεί τα διωκτικά έγγραφα και άσκησε δίωξη για μεταφορά παράτυπου μετανάστη στον 26χρονο, του οποίου το αυτοκίνητο κατασχέθηκε.

Διαβάστε επίσης