Ενημερωτική συνάντηση στο Bright Side Study Room για τη δυσλεξία

τη δευτέρα 5 νοεμβρίου - φιλοποιμενος 45

Το Bright Side Study Room, Φιλοποίμενος 45, διοργανώνει τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου , στις 7μμ, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική συνάντηση. Η Eυαγγελία Αποστολοπούλου, Ψυχολόγος, MSc, Δικαιούχος αδείας και πιστοποίησης από την Davis Dyslexia Association International (DDAI), θα μας μιλήσει για τη Δυσλεξία και πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπισθεί με τη μέθοδο Davis .


- Τι κοινό έχουν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Ουόλτ Ντίσνεϋ, ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Αϊνστάιν, ο Τζον Λένον και ο Τόμας Έντισον;

- Τη δυσλεξία.

Αν και πολλοί θα έλεγαν ότι αυτοί οι άνθρωποι γνώρισαν την επιτυχία παρά την ‘αδυναμία’ τους, ο Ρον Ντέιβις συγγραφέας του βιβλίου «Το χάρισμα της δυσλεξίας», υποστηρίζει ότι τα κατάφεραν χάρη σ΄ αυτήν…. Η μέθοδος του Ντέιβις έχει ένα εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας: 97%! 

Από τη στιγμή που οι μαθητές ξεπερνούν τα εμπόδια στη μάθησή τους, μέσα από ένα πρόγραμμα τριάντα (30) ωρών, που μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα, μπορούν πια ελεύθερα να επωφεληθούν από τα δώρα που έχει να τους προσφέρει η δυσλεξία. 
Έφηβοι που είχαν βαθμολογία 9-11 στο Γυμνάσιο αλλά και στο Λύκειο, μετά το πρόγραμμα «Ντέιβις» απέκτησαν βαθμολογία 18-20 (5-6 μήνες μετά το πρόγραμμα)!

Τα συχνότερα συμπτώματα δυσλεξίας είναι: δυσκολία στην ανάγνωση και γραφή, αντιστροφή των συμβόλων, ανορθογραφία, σύγχυση χρόνου και χώρου, αποδιοργάνωση και δυσκολία κατανόησης.

Ο Ρ.Ντέιβις απέδειξε ότι η δυσλεξία μπορεί να διορθωθεί σε κάθε ηλικία. Ακόμα και ηλικιωμένοι κατάφεραν να διαβάσουν επιτέλους …την εφημερίδα τους.

Η νοητική λειτουργία που προκαλεί τη δυσλεξία είναι κυριολεκτικά ένα χάρισμα, μια φυσική ικανότητα, ένα ταλέντο.

Είσοδος ελεύθερη
Ελάχιστη κατανάλωση καφές/ ρόφημα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ