Έκκληση της Σακίρα: Επενδύστε στην εκπαίδευση, αυτή μας κάνει όλους ίσους

Η Κολομβία πρέπει να επενδύσει περισσότερο στην Παιδεία, για να έχει ειρήνη, τόνισε η Σακίρα, που παρέστη σε τελετές εγκαινίων δύο σχολείων στην πατρίδα της, τα οποία θα χτίσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά της.  

«Οταν κάποια παιδιά δεν λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με εκείνα που ζουν σε καλύτερες συνθήκες, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μια χώρα με ειρήνη, με ισότητα, γιατί η εκπαίδευση είναι αυτό που μας κάνει όλους ίσους», δήλωσε η σταρ, ζητώντας από την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία και τονίζοντας ότι δεν πρέπει μόνο διασημότητες να στηρίζουν την εκπαίδευση.

Η 41χρονη ίδρυσε το ίδρυμα Pies Descalzos το 1997, όταν ήταν μόλις 18 ετών. Ηδη έχει 4 σχολεία στις περιοχές Καρταχένα, Μπαρανκίγια, Κίμπντο και Σοάτσα. Θα δαπανήσει περίπου 4,6 εκατομμύρια δολάρια για το νέο σχολείο της Καρταχένα και άλλα 4,3 εκατ. γι αυτό στη Μπαρανκίγια, σε συνεργασία με πολλούς ιδιώτες δωρητές. Τα σχολεία θα εξυπηρετήσουν περιοχές στις σχολικές εγκαταστάσεις των οποίων υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός μαθητών, δήλωσε η Σακίρα.

Πηγή: ΑΠΕ