Συνέλαβαν ζευγάρι αρχαιοκάπηλων- Πωλούσαν μέσω διαδικτύου αρχαία νομίσματα

Μία καλά οργανωμένη επιχείρηση αγοραπωλησίας αρχαίων αντικειμένων είχε στήσει ανδρόγυνο από την Αθήνα, διαθέτοντας προς πώληση αρχαία νομίσματα μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων έπειτα από αξιοποίηση των πληροφοριών κατάφεραν να κατασχέσουν την Τετάρτη σε κατάστημα εταιρείας κούριερ στη Θεσσαλονίκη, τρία δέματα με στοιχεία τους δύο 45χρονους, τα οποία και περιείχαν πέντε νομίσματα που πούλησαν μέσω διαδικτύου.

Επρόκειτο για νομίσματα βυζαντινής περιόδου (5ου -12ου αιώνα μ.Χ) , τα οποία όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αντίστοιχη υπηρεσία στην Αττική που εντόπισε και συνέλαβε το ζευγάρι. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διέμεναν αλλά και σε ένα ακόμα διαμέρισμα του 45χρονου όπου βρέθηκαν 16 νομίσματα τα οποία θα αποσταλούν και θα εξεταστούν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, τέσσερα πιστόλια κρότου λάμψης, δύο περίστροφα κρότου λάμψης, ένα περίστροφο με τη θήκη του, 127 φυσίγγια κρότου- λάμψης, τρία φυσίγγια διαμετρήματος 32mm και δύο σπρέι πιπεριού.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση του νόμου "Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς" και του νόμου "Περί όπλων".

Πηγή: Ελεύθερος τύπος

Διαβάστε επίσης