Τρεις νέες παραγωγές από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ξεκίνησε τη νέα θεατρική περίοδο 2018-2019 με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεσή του με το λαό της πόλης των Πατρών και την προσέγγιση ενός καινούργιου θεατρικού κοινού. Επιλέγει για την χειμερινή θεατρική περίοδο σημαντικά Ελληνικά κείμενα και συνεργάζεται με καταξιωμένους δημιουργούς του Ελληνικού Θεάτρου.

Ήδη από τις 16 Οκτωβρίου το έργο της Παιδικής Σκηνής Το Φάντασμα του Κάντερβιλ του Όσκαρ Ουάιλντ, παίζεται με μεγάλη επιτυχία καθημερινά για τα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Ξεκίνησαν επίσης  οι πρόβες για τις δύο επόμενες παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας ΜΑΜ του Σάκη Σερέφα και Τρισεύγενη του Κωστή Παλαμά που θα παρουσιαστεί στην Κεντρική μας Σκηνή με αφορμή την συμπλήρωση 160 χρόνων  από τη γέννηση του ποιητή, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.

Κεντρική Σκηνή

Κωστή Παλαμά Τρισεύγενη

Ένα έργο που έχει παρασταθεί ελάχιστες φορές και πάντα υπήρξε ένα ξεχωριστό γεγονός το ανέβασμά του.

Πρόκειται για την ιστορία μιας  νέας και ανυπότακτης κοπέλας, η οποία  ταράζει την ήσυχη ζωή ενός μικρού χωριού. Αρχικά με την παράξενη συμπεριφορά της και μετά με την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης που διατηρεί με ένα νέο. Τα δυο παιδιά ανήκουν σε δυο οικογένειες που τις χωρίζει ένα παλιό μίσος…και η τραγωδία δεν αργεί να ξεσπάσει.

Η παραγωγή αυτή πραγματοποιείται σε  συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και άλλους φορείς που συνδέονται με την διατήρηση και προβολή του έργου του Παλαμά .

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Διασκευή- Δραματουργική επεξεργασία: Κώστας Τσιάνος

Σκηνικά  : Άγγελος Αγγελής

Σύνθεση Μουσικής : Σταμάτης  Κραουνάκης

Σχεδιασμός Φωτισμών : Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Αρβανίτη, Διονύσης Βούλτσος,  Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελίνα Καπετάνου, Δημήτρης  Καραβιώτης, Φίλιππος Σοφιανός, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Μαρία Ελένη Ροζάκη, Δωροθέα Στεργιώτη, Βασίλης Τσόρλαλης

 

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων –Πρώτη παράσταση 21 Δεκεμβρίου 2018

 

Άρμα Θέσπιδος

Σάκη Σερέφα ΜΑΜ

Το Άρμα Θέσπιδος συνεχίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά με την παραγωγή ενός νέου θεατρικού έργου   το ΜΑΜ του Σάκη Σερέφα που τιμήθηκε με το βραβείο νεοελληνικού έργου «Κάρολος Κουν 2007», της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών.

Πρόκειται για την ιστορία του μικρού Ζοζέφ και την απρόσμενη φιλία του με τον Μεγάλο, έναν οδηγό σχολικού λεωφορείου. Επτά χρόνια ταξιδεύουν μαζί. Από το σπίτι στο σχολείο. Τα λένε όλα μεταξύ τους. Ο Μεγάλος όμως θα μάθει στον Ζοζέφ τα μυστικά της ενηλικίωσης με έναν παράξενο τρόπο. Η μέθοδός του είναι: επτά συνταγές μαγειρικής. Μπορούν επτά συνταγές να σε μάθουν να μη φοβάσαι τον θάνατο;  Να αντιμετωπίσεις την ερωτική απογοήτευση;  Να κυνηγήσεις την ευτυχία σου;  Να δεις την πόλη σου  σαν να την βλέπεις για πρώτη φορά; Να μάθεις να ζεις ελεύθερος μακριά από το κοπάδι;  Να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό; Οι επτά συνταγές μαγειρικής του Μεγάλου μπορούν.

 

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος.

Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σκιαφκου,

Σχεδιασμός Φωτισμών :Νίκος Σωτηρόπουλος

Χορογραφία: Μαριμίλη Ασημακοπούλου.

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκαλης, Πάνος Τρουμπουνέλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

 

Πρεμιέρα:23 Νοεμβρίου 2018 -Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Παιδική Σκηνή

Όσκαρ Ουάιλντ- Το Φάντασμα του Κάντερβιλ

Συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης.

 

Ο Όσκαρ Ουάιλντ με τη γνωστή δεξιοτεχνία του προσφεύγει στη φιλοσοφική αναζήτηση της ουσίας της ζωής, αναδεικνύοντας τελικά την υπέρτατη δύναμη της αγάπης. Η παράσταση ενώ έχει έντονα κωμικά στοιχεία μας μιλά για την διαχείριση του φόβου ,φαινόμενο συχνά αυξημένο στη παιδική ηλικία και την έξυπνη αντιμετώπιση του . Μιλά για την ανθρώπινη ανάγκη να βρούμε και να προσφέρουμε αγάπη και φιλία ανιδιοτελώς.

Συντελεστές :

Διασκευή κειμένου:  Άντρη Θεοδότου.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαίτης

Σκηνικά –κοστούμια:  Μαντώ  Ψυχουντάκη,

Μουσική: Νίκος Τσέκος,  Κίνηση : Μαρίζα Τσίγκα , Σχεδιασμός Φωτισμών : Νίκος Σωτηρόπουλος , Βοηθός σκηνογράφου  Σωτηρία Τσιάτα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κατερίνα Μηλιώτη, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Γιάννης Ζαράγκαλης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Έφη Κιούκη, Νάνσυ Χριστοπούλου, Σπύρος Πετούσης.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων –Παραστάσεις καθημερινά για τα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης