Έφτασε και στα νοσοκομεία της Πάτρας η νέα οδηγία - Μέχρι και τα 16 χρόνια τους, τα παιδιά θα εξετάζονται στις παιδιατρικές κλινικές - "Μας έλυσε τα χέρια...", λένε γνωστοί παιδίατροι στο tempo24.news

τέρμα η ταλαιπωρία για το ηλικιακό κενό 14-16

Έφτασε με e-mail και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας η νέα υπουργική απόφαση που αφορά την ηλικιακή κάλυψη παιδιών 14-16 ετών, σε ότι αφορά τη νοσοκομειακή τους περίθαλψη.

Σύμφωνα με απόφαση του Π. Πολάκη (17/10/2018), το κενό αυτό, πλέον καλύπτεται, με τις παιδιατρικές μονάδες υγείας να είναι υποχρεωμένες να εξετάζουν παιδιά ηλικίας μέχρι και 16 ετών! Ήδη η απόφαση έχει γνωστοποιηθεί στις διοικήσεις των νοσοκομείων, Καραμανδάνειο και Παιδιατρική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Αυτό σημαίνει, ότι οι ασθενείς από τα 14 μέχρι και τα 16 δεν θα χρειάζεται να μεταφέρονται στις παθολογικές κλινικές με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ενώ θα καλύπτονται πλέον από όλο το φάσμα των παιδιατριών ειδικοτήτων στις παιδιατρικές κλινικές. "Μπορούμε να πούμε ότι η απόφαση αυτή, μας έλυσε τα χέρια. Τα παιδιά δεν ταλαιπωρούνται, θα καλύπτονται πλήρως από όλες τις ειδικότητες, ενώ θα έχουν χρόνο να προσαρμοστούν για τον παθολόγο", σημειώνει ο διευθυντής ΕΣΥ Πάτρας και γνωστός Πατρινός παιδίαστρος Γρηγόρης Μαρκέτος. Η οδηγία, επίσης καλύπτει ασθενείς μέχρι και 18 ετών, σε περίπτωση που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ