Πάτρα: Ανακατατάξεις στην παράταξη Κ. Χριστόπουλου- Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές!

Από τους τρεις δημοτικούς συμβούλους , μόνον ο ένας θα είναι υποψήφιος

Με νέα πρόσωπα αναμένεται να εμφανιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη «Νέα Πόλη» του Κώστα Χριστόπουλου, καθώς αρκετοί από τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους δεν θα είναι υποψήφιοι.

Η παράταξη στις εκλογές του 2014 είχε κερδίσει 6 έδρες, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, τουλάχιστον 3 δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα είναι στην αναμέτρηση του Μαϊου υποψήφιοι.

Πρόκειται για τους Γιώργο Καυκά, Ανδρέα Νικολάου και Χρήστο Μπακαλάρο, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αποχωρούν από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης.

Ο Γιώργος Καυκάς, καιρό τώρα δεν μετέχει στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς  λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων βρίσκεται τον περισσότερο καιρό μακριά από την Πάτρα.

Ο Ανδρέας Νικολάου, έχει αποφασίσει να βοηθήσει την παράταξη στις προσεχείς εκλογές, αλλά χωρίς να είναι υποψήφιος, όπως τόνισε μιλώντας στο tempo24. Μάλιστα το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε σενάριο για τη δημιουργία νέου δημοτικού συνδυασμού μαζί με το δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Φίλια και τον πρώην αντιδήμαρχο Αλέξη Σκαρμέα, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε και τερματίστηκε στις αρχικές συζητήσεις.

Ο Χρήστος Μπακαλάρος, που αποτέλεσε μια από τις εκπλήξεις των εκλογών του 2014 , καθώς από την παράταξη του πρώην Δημάρχου Ανδρέα Φούρα , όπου είχε διατελέσει πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, βρέθηκε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κώστα Χριστόπουλου (μαζί με τον Γιώργο Καυκά), έχει λάβει τις αποφάσεις του. «Αν είναι υποψήφιος ο Κώστας Μπακαλάρος (έχουν συγγενικούς δεσμούς)  θα είμαι μαζί του. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα θέσω υποψηφιότητα», είπε στο tempo24.

Την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δώσει μέσα από τη «Νέα Πόλη» ο νυν δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Θεόδωρος Ξυλιάς, όπως το επιβεβαίωσε μιλώντας στο tempo24 , διεκδικώντας την επανεκλογή του.

Όπως και ο Ηλίας Γκοτσόπουλος. Ο δημοτικός σύμβουλος μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα αναλάβει κατά την προεκλογική περίοδο και τον ρόλο του εκπροσώπου τύπου της «Νέας Πόλης», η οποία έχει ήδη νοικιάσει χώρο στην πλατεία Γεωργίου.

Μάλιστα ο Κώστας Χριστόπουλος βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις με πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, αλλά θα αναλάβουν και επιτελικούς ρόλους τομέων κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της παράταξης θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.     

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΒΟΥΛΔΗΣ

Διαβάστε επίσης