Τσελέντης: Δεν είναι μηδενική η πιθανότητα «ντόμινο» μετά τον σεισμό στη Ζάκυνθο - "Αστεία" η πρόγνωση Παπαδόπουλου

Έκκληση προς τους κατοίκους της Ζακύνθου να είναι προσεκτικοί τους επόμενους μήνες καθώς ο σεισμός των 5,5 Ρίχτερ το απόγευμα της Τρίτης «δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των μετασεισμών» μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ της 26ης Οκτωβρίου απηύθυνε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τσελέντης επισημαίνει ακόμα ότι αν και δεν έχει παρατηρηθεί «καμία μετατόπιση της δράσης σε άλλη περιοχή αλλά χρειάζεται πολύ προσοχή γιατί η πιθανότητα ενεργοποίησης άλλων ενεργών ρηγμάτων λόγω του φαινομένου DOMINO δεν είναι μηδενική».

 

Ο Άκης Τσελέντης διατύπωσε, επίσης, την έντονη διαφωνία του με όσα υποστήριξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος ότι, δηλαδή, υπήρχαν πριν από πέντε μήνες ενδείξεις για ισχυρό σεισμό στην περιοχή της Ζακύνθου. Ο κ. Τσελέντης κάνει λόγο για «μια κατά φαντασία στατιστικολογική πρόγνωση» υποστηρίζοντας ότι «η συγκεκριμένη πρόγνωση χρησιμοποιεί εσφαλμένα δεδομένα και μεθοδολογίες που εκφεύγουν των ορίων της επιστημονικής σοβαρότητας».

Διαβάστε επίσης