Ζάκυνθος: 45 κτίρια μη κατοικήσιμα είχαν καταγραφεί μέχρι χθες!

Από την περασμένη εβδομάδα βρίσκονται στο νησί μας οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες του Υπουργείου Υποδομών οι οποίοι καθημερινά ελέγχουν κτίρια για να διαπιστώσουν αν μπορούν να λειτουργούν μετά τα 6,4 ρίχτερ που είχαμε τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Οκτωβρίου.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (ΔΑΕΦΚ) θα παραμείνει στη Ζάκυνθο όλη την εβδομάδα, μέχρι να τελειώσει το έργο του και να ελέγξει όλα τα κτίσματα στην πόλη και τα χωριά.

Εκείνο που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι οι Ζακυνθινοί ζητούν εν ημέρωση για τις κινήσεις στις οποίες θα προβούν, ανάλογα με τη ζημιά που έπαθαν και αυτί αφορά τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και τον πάσης φύσεως εξοπλισμό.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Δήμο και εκεί πρέπει να απευθύνονται για ενημέρωση ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι υπάλληλοι στην Περιφερειακή Ενότητα η οποία ασχολείται με τα δημόσια κτίρια.

Αργά χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων που έγινε με τηλεδιάσκεψη ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη ο αριθμός των κτιρίων τα οποία μέχρι τώρα έχουν χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμα.

Αν και ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η Κέρκυρα δεν ήταν ο ενδεδειγμένος, ο Περιφερειάρχης έδωσε χρήσιμες πληροφορίες και έκανε μία τεκμηριωμένη και πλήρη ενημέρωση.

«Από τα 80 κτίρια που είχαν ελεγχθεί μέχρι την Κυριακή, τα 45 κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμα» είπε ο κ. Γαλιατσάτος και ο έλεγχος συνεχίζεται. Ακόμα έκανε γνωστό ότι δόθηκαν οδηγίες από την πρώτη στιγμή για το πώς θα κινηθούν όλοι και συμπλήρωσε ότι μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι θα δοθούν όλα τα στοιχεία.

http://ermisnews.gr

Διαβάστε επίσης