Μετά τους δύο αστυνομικούς προφυλακιστέος και ένας αγρότης -Για διακίνηση μεταναστών

ΜΕΣΩ ΕΒΡΟΥ

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο τρίτος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε παράτυπους μετανάστες, μέσω του ποταμού Εβρου.

Ο περίπου 50 ετών, αγρότης στο επάγγελμα, ολοκληρώνοντας σήμερα τη δίωρη απολογία του στο δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

«Ο κατηγορούμενος δήλωσε τη μεταμέλειά του εξ αρχής, δέχθηκε ένα μέρος των πράξεών του, πολλές τις αντέκρουσε και δεν τις δέχεται, και βέβαια όλα αυτά θα κριθούν στο δικαστήριο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής του, Θεόδωρος Αγγλιάς. Σημείωσε πως ο 50χρονος «έχει δικαίωμα προσφυγής κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, αλλά και αργότερα αίτησης στο Συμβούλιο δικαστών της Αλεξανδρούπολης, για να βγει με περιοριστικούς όρους διότι αντιμετωπίζει, όπως δήλωσε και με έγγραφα, και προβλήματα υγείας και οικονομικά πολλά». «Εν πάση περιπτώσει, δήλωσε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε θα επαναλάβει τις πράξεις... Θα κάνει χρήση αυτών των δικαιωμάτων του γιατί έχει λόγους, δεν έχει παρελθόν, έχει οικογένεια και γνωστή διαμονή. Όσο βαριά και να είναι μια πράξη πάντα κρίνεται ο κατηγορούμενος, και το προσωπικό πρόβλημα κάθε κατηγορουμένου είναι κι αυτό σεβαστό και πάντα πρέπει να εξετάζεται με μεγάλη προσοχή», προσέθεσε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως προς το κατηγορητήριο ο κ. Αγγλιάς είπε πως είναι αντίστοιχο με των δύο αστυνομικών και διαφοροποιείται στο ότι όσον αφορά στον πελάτη του δεν συμπεριλαμβάνει «την παράβαση καθήκοντος γιατί δεν έχει αυτή την ιδιότητα».

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την αστυνομία, «ο ιδιώτης συλληφθείς αντλούσε, έναντι αμοιβής, την πληροφόρηση από τους δύο συλληφθέντες αστυνομικούς, οι οποίοι λόγω της ιδιότητάς τους και της απασχόλησής τους σε τοπική υπηρεσία συνοριακής φύλαξης, είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες υπηρεσιακού και επιχειρησιακού χαρακτήρα και παράλληλα ήταν άριστοι γνώστες της γεωμορφολογίας και των τοπικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής».

Επίσης η κακουργηματικού, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ' επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου κ.λπ. αδικήματα.

 

Διαβάστε επίσης