Πάτρα: Νοσηλεύτρια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στον "Άγιο Ανδρέα" - Τι λέει ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο tempo24.news

Αποκάλυψη από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε μια σοκαριστική αποκάλυψη προχώρησε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα Δημόσια Νοσοκομεία και δη της Περιφέρειας.

Ο κ. Γιαννακός, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, δήλωσε πως η οριακή κατάσταση που βιώνει το προσωπικό των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, οδήγησε προ ημερών Νοσηλεύτρια του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών "Αγιος Ανδρέας" να δώσει τέλος στη ζωή της, καταναλώνοντας χάπια.

Η επέμβαση των συναδέλφων της αποδείχθηκε σωτήρια, ενώ η γυναίκα νοσηλεύθηκε για τουλάχιστον πέντε ημέρες.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Γιαννακός, ο σύζυγος της είχε ενημερώσει τους Προϊσταμένους της και τον Διοικητή του Νοσοκομείου, πως η γυναίκα του το τελευταίο διάστημα είχε στρεσαριστεί, λόγω την συνθηκών εργασίας.

Σε επικοινωνία που είχε το tempo24.news. με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων "Ιπποκράτης" Κώστα Πετρόπουλο, επιβεβαιώθηκε πλήρως το γεγονός.

photo_1.jpg

(ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ")

Μάλιστα ο κ. Πετρόπουλος κατηγόρησε για αδράνεια που μπορεί να είχε δυσάρεστες συνέπειες, τον Διοικητή του "Αγίου Ανδρέα", ο οποίος αν και είχει ενημερωθεί, τόσο από τη Νοσηλεύτρια, όσο και από το συζυγο της, δεν έλαβε καμία μέριμνα προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση. 

Η γυναίκα και μητέρα παιδιών, που εργάζεται στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, την περασμένη Παρασκευή προχώρησε στη λήψη τουλάχιστον 30 φαρμακευτικών σκευασμάτων,προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή της. 

"Εξάντλησε όλα τα περιθώρια. Το λάθος της, ήταν πως δεν ενημερώσε το Σωματείο, ώστε να προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες για την αποτροπή του ατυχούς συμβάντος" προσέθεσε ο κ. Πετρόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης