Βαλβέρδε: «Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών»

Η Μπαρτσελόνα έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Σουάρες διέσυρε με 5-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο τεχνικός της ομάδας της Βαρκελώνης, Ερνέστο Βαλβέρδε, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του και τη μεγάλη νίκη. 

«Αυτό το παιχνίδι έχει πάντα έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα. Ήταν σημαντικό που κερδίσαμε. Είναι ένα αποτέλεσμα που πληγώνει τον αντίπαλο. Θυμάμαι όταν τους αντιμετωπίσαμε στο Σούπερ Καπ. Υποφέραμε πολύ, τώρα είναι η σειρά τους. Η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα και το έδειξε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Μπήκαν δυνατά και μας πίεσαν. Εμείς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και μόλις πετύχαμε το τρίτο γκολ όλα τελείωσαν», δήλωσε ο 54χρονος Βάσκος τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Έτσι είναι οι προπονητές. Θέλουμε να κερδίζουμε, όμως πρέπει να παραμένουμε και προσγειωμένοι. Δεν σταματάμε σ' ένα αποτέλεσμα. Πολλές φορές ο προπονητής βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής. Είναι κάτι που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο για τον Λοπετέγκι, όμως αύριο ή σε δύο-τρεις εβδομάδες μπορεί να είμαι εγώ στη θέση του. Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι, οποιοσδήποτε προπονητής χάνει τη δουλειά του είναι συνήθως άδικο».

Διαβάστε επίσης