Παύλος Γερουλάνος: «Να νοιώσουμε πάλι την Αθήνα, πόλη δική μας»

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο Αθηναίων, ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να διεκδικήσει τη δημαρχία της πρωτεύουσας, ποιοι είναι οι στόχοι και οι προτεραιότητές του.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι να δώσουμε λύσεις στα άμεσα που είναι το αίσθημα ανασφάλειας και η αίσθηση εγκατάλειψης που νιώθουμε όλοι μας. Μπορεί, χάριν συντομίας, να τα ονομάζουμε "καθαριότητα και ασφάλεια" αλλά είναι πολύ πιο σύνθετα θέματα», δηλώνει ενώ εκτιμά πολύ θετικά το έργο του Γιώργου Καμίνη. «Θεωρώ τη θητεία Καμίνη σημαντική για την εποχή της. Ο κ. Καμίνης έβαλε τάξη στα οικονομικά και ανέδειξε ένα νέο ήθος στο πώς αντιμετωπίζουμε τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Προς τιμήν του και ο ίδιος παραδέχεται ότι θέματα όπως η αίσθηση εγκατάλειψης και ανασφάλειας δεν έχουν αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά. Πιστεύω, όμως, ότι είναι ώρα για μια νέα εποχή όπου θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να νιώσουμε και πάλι την Αθήνα, πόλη δική μας. Όσο για τα στελέχη της δημοτικής αρχής, έχω παρακολουθήσει το έργο τους και έχω εντυπωσιαστεί με την αυτοθυσία με την οποία οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα του Δήμου. Θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους σχέδια για την επόμενη μέρα», λέει.

Ξεκαθαρίζει πως παρότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και κινείται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη χωρίς χρίσμα από κανένα κόμμα και ανοικτή σε υποστήριξη από πολιτικές δυνάμεις που θα αποδεχθούν τους στόχους και το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει. «Δεν έχω πάρει χρίσμα από κανένα κόμμα, παρουσίασα μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα και είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη κάθε φορέα που θέλει να στηρίξει το πρόγραμμά μας και τον συνδυασμό που θα φτιάξουμε. Αλλά μέχρι εκεί: αλισβερίσια και διαπραγματεύσεις κάτω από το τραπέζι που απαξιώνουν το θεσμό και απαξιώνουν τον πολίτη δεν θα δείτε εδώ. Η απόφαση των οργάνων του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου με τιμά, όπως θα είναι τιμή μου η στήριξη κάθε πολιτικού συλλογικού φορέα που πιστεύει σε ό,τι πιστεύουν», υπογραμμίζει.

Ο Παύλος Γερουλάνος αντιμετωπίζει με αυτοκριτική την συμμετοχή του στη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνοντας ότι «το μεγαλύτερο λάθος που κάναμε ως κυβέρνηση τότε είναι ότι αποτύχαμε να κρατήσουμε τον ελληνικό λαό ενωμένο την ώρα της κρίσης. Έτσι αφήσαμε χώρο στην αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί αυτές τις εντάσεις γεγονός που υπέσκαψε την προσπάθεια που έκανε η χώρα. Αν είχαμε εξασφαλίσει κοινωνική συνοχή τα όποια μνημόνια θα ήταν πολύ λιγότερο οδυνηρά για τα μεσαία στρώματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης