Άγγελος Αναστασιάδης και με τη βούλα στην Εθνική

Ανακοινώθηκε και το «διαζύγιο» με τον Μίκαελ Σκίμπε

Οι εξελίξεις όσον αφορά την αλλαγή στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο ήταν ραγδαίες, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να είναι αυτός που αναλαμβάνει και επίσημα το πόστο του ομοσπονδιακού τεχνικού, με τον Μίκαελ Σκίμπε να αποτελεί παρελθόν.

Τα νέα είχαν γίνει γνωστά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απέμενε το τυπικό σκέλος, με την Ομοσπονδία να ανακοινώνει και επίσημα την αλλαγή στον «γαλανόλευκο» πάγκο, αλλά και για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αναδιάρθρωση.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χούμπελ, Ντερβισάι, Βέλα και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Λύεται η συνεργασία με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών κ. Μίκαελ Σκίμπε. Η Ε.Ε. εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ε. Γραμμένο να διαπραγματευθεί με τον κ. Σκίμπε τους όρους της λύσης της συμβάσεώς του. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

Έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένου να προσληφθεί ο κ. Άγγελος Αναστασιάδης, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. εξουσιοδοτήθηκε να διαπραγματευθεί τους οικονομικούς και λοιπούς όρους της συνεργασίας, η οποία θα έχει ετήσια διάρκεια έως τον Δεκέμβριο του 2019, οπότε ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του Euro 2020.

Ο αγώνας μπαράζ της Εθνικής Ελπίδων, με αντίπαλο την Αυστρία, για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019, στις 16 Νοεμβρίου 2018, θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Τούμπας.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων περιόδου 2019-20, από την Γ΄ Εθνική θα ανέβουν στη Football League οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες από τους ισάριθμους ομίλους της Γ΄ Εθνικής, καθώς και 4 δευτεραθλήτριες, οι οποίες θα προκύψουν από αγώνες μπαράζ μεταξύ των 8 συνολικά δευτεραθλητριών του φετινού πρωταθλήματος. Οι αγώνες μπαράζ θα είναι διπλοί και βάσει των κανονισμών UEFA και του ΚΑΠ.

Εξελέγησαν τα νέα τακτικά μέλη του Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ε.Π.Ο., με τριετή θητεία:

Αρεοπαγίτες: Κουτσοκώστας Γρηγόριος, Γκατζογιάννης Θωμάς

Μέλη: Μπουλταδάκη-Μαργέλου Ιωάννα , Δαύρος Νικόλαος, Κατσιάνης Χρήστος.

Η θητεία των νέων μελών του Διαιτητικού Δικαστηρίου αρχίζει στις 5 Νοεμβρίου 2018.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του προέδρου της FIFA κ. Τζιάνι Ινφαντίνο στις εκλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τον Φεβρουάριο του 2019».

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης