Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Επανυπολογίζουμε τον σεισμό ίσως να ήταν 6,7 – 6,8 Ρίχτερ

26/10/2018 | 08:18

“Είναι μεγάλος, ισχυρός και επιφανειακός σεισμός. Έγινε αισθητός σε όλη τη δυτική Ελλάδα, μέχρι και στην Αθήνα, στα δυτικά Βαλκάνια ακόμα και στην Ιταλία και στη Λιβύη”, είπε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε στο Ιόνιο πέλαγος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Ήταν μεγάλος σεισμός, εμείς τον υπολογίσαμε στα 6,4 Ρίχτερ αλλά είναι λίγο μεγαλύτερος, το 6,7 – 6,8 Ρίχτερ που έδωσαν οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι ίσως να είναι πιο σωστό. Τον επανυπολογίζουμε και θα το δούμε”, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

“Με απόλυτη βεβαιότητα αναμένουμε να συνεχιστεί με ένταση η μετασεισμική δραστηριότητα, μετασεισμική ακολουθία. Ήδη καταγράφουμε δεκάδες μετασεισμούς, ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 5,5 Ρίχτερ. Ενδέχεται τα μεγέθη των μετασεισμών που θα ακολουθήσουν να μεγαλώσουν και άλλο, μπορεί να φτάσει το 6 – 6,2 Ρίχτερ… Ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε”.

Πηγή: enikos.gr

Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Προηγείται ο Αντώνης Κουνάβης για την προεδρία στην ΔΕΕΠ Αχαΐας

Από την Ανθούπολη ο 46χρονος με το “καζίνο”! Από ποιους Πατρινούς επιχειρηματίες άρπαξε 270.000 ευρώ

Πάτρα: Έκρηξη σε εργοστάσιο στην ΒΙΠΕ – Ένας τραυματίας

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην περιοχή Θεριανού με δύο νταλίκες – Ένας τραυματίας – Διακοπή κυκλοφορίας ΦΩΤΟ

Οριακή νίκη Κατσιγιάννη στην προεδρία της ΔΕΕΠ Αχαΐας – Ένσταση από Κουνάβη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων

Πάτρα: Έριξαν κροτίδα σε σχολικό συγκρότημα – Τραυματίστηκε 12χρονος μαθητής

Πάτρα: Ελεύθερος με όρους και εγγύηση ο επιχειρηματίας για τα ναρκωτικά – Εμφανίστηκε στην Ανακρίτρια ο γιος και “τα πήρε όλα πάνω του”

Πάτρα – Βιασμός 12χρονης: Προφυλακίστηκε ο 16χρονος