Δήμαρχος Ζακύνθου: Πρωτόγνωρος σεισμός

Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή εγκλωβισμός, μονάχα ρωγμές και πτώσεις ρεύματος

Την εικόνα που επικρατεί στη Ζάκυνθο λίγα λεπτά μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν το νησί ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν το νησί κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετέφερε στον Realfm 97.8 και τον Δημήτρη Παναγούλη ο Δήμαρχος της Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς από το κέντρο επιχειρήσεων του νησιού:

«Είχαμε ένα πρωτόγνωρο σεισμό 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, 53 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με εστιακό βάθος 10 χλμ. Δεν έχουμε φόβο για τσουνάμι, δεν έχουμε καμία ειδοποίηση. Από εκεί και μετά, μικρές πτώσεις βράχων. Η Ζάκυνθος έχει αντισεισμική προστασία. Μέσα στα σπίτια μονάχα κάποιες ρωγμές και κάποια αντικείμενα, κάποιες κολώνες τσιμεντένιες… Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή εγκλωβισμός.»

«Συνιστούμε ηρεμία και ψυχραιμία στον κόσμο. Δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία διότι θα πρέπει να περάσουν κλιμάκια ελέγχου, θα ελεγχθούν και μετά θα λειτουργήσουν.»

«Έχουν σημειωθεί μονάχα κάποιες ρωγμές και κάποιες πτώσεις ρεύματος από τσιμεντένιες κολώνες που έπεσαν. Η εικόνα αυτή που μεταφέρω είναι συνολική, είμαι στο κέντρο επιχειρήσεων.»

Διαβάστε επίσης