Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,8 στη Ζάκυνθο - Ταρακούνησε Αχαΐα και δυτική Ελλάδα - Χωρίς ρεύμα το νησί - Στους δρόμους οι κάτοικοι

στη 1.55 τα ξημερωματα

ΝΕΟΤΕΡΑ: 3.23: Μετασεισμός 4,9 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο με εστιακό βάθος 2 χιλιομέτρων. 

ΝΕΟΤΕΡΑ; 3.15: Μετασεισμός από το ίδιο επίκεντρο είχε ένταση 4,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων

ΝΕΟΤΕΡΑ: 03:01

Αλλάζει η μέτρηση του σεισμού που σημειώθηκε στη 1:55 με επίκεντρο τη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 6,8 της κλίμακας Ρίχτερ, 44χλμ νότια της Ζακύνθου με 10 χλμ εστιακό βάθος. 

ΝΕΟΤΕΡΑ: 2:35

Χωρίς ρεύμα είναι αυτή την ώρα το νησί. Υλικές ζημιές σε σπίτια έχουν καταγραφεί και πολύς κόσμος στους δρόμους. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς. 

ΝΕΟΤΕΡΑ 02:30

Ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ρωγμές σε πολλά σπίτια ενώ αποκολλήθηκε βράχος. 

ΝΕΟΤΕΡΑ 2:23
Δεν εχει αναφερθει μεχρι τωρα καμια ζημια στην δυτικη ελλαδα. Μια πληροφορια μόνο για μια καταρρευση μαντρας σε χωριο της Ηλειας.
-----------------------------

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση ταρακούνησε στη 1.55 τα ξημερωματα την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα.΄Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια ένταση καικ ξύπνησε τους πολίτες που πετάχτηκαν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροπφορίες η δόνηση είχε ως επίκεντρο την περιοχή νόντια της Ζακύνθου με ένταση 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα!

Στην Ζάκυνθο όπου ήταν το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού δεν υπάρχει σε πολλές περιοχές του νησιού ρεύμα, αλλά ούτε μπορουν να επικοινωνήσουν πολλοί μέσο ίντερνετ και οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι.

Μισή ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί κι άλλη σεισμική δόνηση, στο ίδιο σημείο, μεγέθους 5,1 βαθμών Ρίχτερ που είχε γίνει αισθητή μέχρι την Ηλεία.

Περίπου δέκα λεπτά μετά ακολούθησε μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ.

Και στην Πάτρα πολλοί κάτοικοι έχουν βγεί από τα σπίτια τους και παραμένουν ακόμη, ενώ η Πυροσβεστική δεν έχει λάβει τηλεφωνήματα για βοήθεια.

 

Ο σεισμός ήταν τόσο έντονος, που εκτός από την Ελλάδα, έγινε αισθητός στη νότια Ιταλία, τη Μάλτα και την Αλβανία.

 

 

Νεότερα σε λίγο.

 

Διαβάστε επίσης