Νίκος Παρασκευόπουλος: Ομαλή εξέλιξη η προφυλάκιση Παπαντωνίου με βάση τις κατηγορίες

Η Κυβέρνηση έχει μία γενική πολιτική υπέρ της απονομής Δικαιοσύνης

Στην προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Ελένη Καλογεροπούλου.

“Είναι μία ομαλή εξέλιξη, δηλαδή από την ώρα που οι κατηγορίες είναι σοβαρές η εξέλιξη αυτή ήταν μέσα στα ενδεχόμενα. Οι λίστες ως αποδεικτικά στοιχεία είναι πολύ χρήσιμα στο μέτρο που ερευνάται και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Διότι μέσω λογαριασμών μπορεί να φανούν ενδείξεις, να υπάρξουν αποδείξεις για ξέπλυμα. Άρα, νομίζω ότι οι λίστες αυτές φαίνεται ότι θα είναι χρήσιμες όποτε βρίσκονται” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε:

“Η κυβέρνηση έχει μία διαρκή στάση, ό,τι έχει συμβεί πρέπει να εκδικαστεί, δεν λέει να τιμωρηθούν. Έχει μία γενική πολιτική υπέρ της απονομής Δικαιοσύνης... Ελπίζω ότι δεν θα αργήσει πολύ η δικάσιμος γιατί είναι μία υπόθεση σημαντική και πρέπει τα ανοιχτά ζητήματα που έχουν διάσταση και οικονομική και κοινωνική όσο το δυνατόν ταχύτερα να κλείνουν”.

Αναφερόμενος στον νόμο Παρασκευόπουλου ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “με την αποσυμφόρηση που έγινε το 2015 βελτιώθηκαν οι συνθήκες στις φυλακές, πράγμα το οποίο κάνει πιο ήρεμους τους αποφυλακισμένους και αυτό συντελεί στην επανένταξη τους. Βελτιώθηκε η διεθνής εικόνα της χώρας, που είχε πολλές καταδίκες για τις συνθήκες στη φυλακή και μειώθηκε η εγκληματικότητα στα σοβαρά εγκλήματα. Επομένως, η χώρα όταν έχουμε και περισσότερη ασφάλεια και περισσότερο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχει λόγο να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική”.

Διαβάστε επίσης