Πάτρα: Σήμερα η απονομή βραβείων και παρουσίαση βιβλίου για τον διαγωνισμό μικροαφηγήματος

στις 8μμ στον πολυχώρο «+δετήρας»

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης και το Τμήμα Φιλολογίας του ΠανεπιστημίουΠατρών και οι εκδόσεις «Το Δόντι» διοργανώνουν εκδήλωση απονομής βραβείων τουδιαγωνισμού μικροαφηγήματος «Πέφτοντας το βιβλίο άνοιξε στη σελίδα 22...».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00 στονπολυχώρο «+δετήρας» και στο πλαίσιό της θα παρουσιαστεί το βιβλίο των εκδόσεων «Το
Δόντι» που φιλοξενεί τα δώδεκα διακριθέντα μικροαφηγήματα.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της δεύτερης έκδοσης του διαγωνισμού μικροαφηγήματοςπου στόχο έχει να δώσει βήμα έκφρασης στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Στον
διαγωνισμό του 2018 συμμετείχαν 38 μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, τα οποίααντιπροσώπευσαν όλες τις ομάδες της (φοιτητές –προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς καιαπόφοιτους–, μέλη ΔΕΠ και διδάσκοντες, διοικητικούς υπαλλήλους) και όλα τα Τμήματα.

Την κριτική επιτροπή και αυτήν τη φορά αποτέλεσαν τρία μέλη ΔΕΠ από διαφορετικάπανεπιστήμια και δύο συγγραφείς/κριτικοί με μεγάλη εμπειρία στο μικροαφήγημα. Μία εξαυτών, η κυρία Ηρώ Νικοπούλου, εικαστικός και συνδιευθύντρια τουιστοτόπου «Πλανόδιον - Ιστορίες Μπονζάι» θα μιλήσει για τις συγγραφικέςκαι αναγνωστικές προκλήσεις του μικροαφηγήματος.

Ο διαγωνισμός μικροαφηγήματος, που προκηρύχθηκε φέτος για δεύτερη χρονιά, αποτελείμια έμπρακτη απόδειξη της βούλησης του Πανεπιστημίου Πατρών για εξωστρέφεια και συνεργασία με την πόλη.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ