Μαχητής ο Πετρούνιας -Θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο, λίγες ημέρες πριν το χειρουργείο

ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΩΜΟ

Αν και είχε ανακοινώσει την απόφασή του να απέχει από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, τελικά ο Λευτέρης Πετρούνιας άλλαξε γνώμη και θα μπει στη μεγάλη διοργάνωση, λίγες ημέρες πριν από την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί.

Ο Πετρούνιας ταξίδεψε με την εθνική ομάδα στη Ντόχα και αφού «έβγαλε» το πρόγραμμά του στους κρίκους, έστω και αποσπασματικά, αποφάσισε να συμμετάσχει στον προκριματικό, παρά τον τραυματισμό του στον ώμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 5 Νοεμβρίου θα μπει στο χειρουργείο, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί.

«Φυσικά έχω πόνους στον ώμο, αλλά αυτοί οι πόνοι υπάρχουν εδώ και δέκα μήνες και σκέφτηκα ότι τελικά μπορώ να τους αντέξω για άλλες δύο εβδομάδες. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης και ότι, εάν είμαι σε θέση να διαχειριστώ τον πόνο, μπορώ να αγωνιστώ. Θα το κάνω, επειδή αγαπώ το άθλημα και επειδή γεμίζω από συναισθήματα κάθε φορά που αγωνίζομαι για την ομάδα μου. Και επίσης, για να προσπαθήσω να πάρω τη νίκη ξανά», δήλωσε ο 27χρονος πρωταθλητής.

«Αισθάνομαι πιο δυνατός από ποτέ, αλλά δεν έχω “βγάλει” πολλές φορές το πρόγραμμά μου. Το πρόβλημα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά δεν ήταν ο πόνος, αλλά ο χρόνος. Υπήρχε απόσταση μόνο δύο μηνών μεταξύ Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου. Τώρα που βρίσκομαι εδώ, θα τα καταφέρω. Έχω αυτοπεποίθηση», συμπλήρωσε.

Ο προκριματικός των ανδρών θα ξεκινήσει την Πέμπτη (25/10), αλλά η Εθνική ομάδα έχει κληρωθεί να αγωνιστεί τη δεύτερη και τελευταία ημέρα (Παρασκευή 26/10, 14:30 – 16:45 ώρα Ελλάδας), στον 8ο από τους συνολικά 10 ομίλους. Οι Έλληνες αθλητές θα περάσουν διαδοχικά από τους κρίκους, το άλμα, το δίζυγο, το μονόζυγο, το έδαφος και τον πλάγιο ίππο.