Σπουδαία διάκριση: 17 Ελληνες καθηγητές ανάμεσα στους κορυφαίους διεθνώς

Πολύ σημαντική διάκριση για 17 καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας, οι οποίοι αναδείχθηκαν στη λίστα με τους κορυφαίους ερευνητές για το 2018.

Ανάμεσα στους κορυφαίους 3.160 καθηγητές διεθνώς συγκαταλέγονται και 17 Έλληνες, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη «Highly Cited Researchers» της Webometrics.

Πρόκειται για οκτώ καθηγητές από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), έξι από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), δύο από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος», καθώς και έναν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι οκτώ καθηγητές του ΕΚΠΑ προέρχονται από την Ιατρική και τη Φυσική, και είναι οι Γεώργιος Χρούσος, Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Μαρίνος Δαλάκας, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Παρασκευάς Σφήκας, Χριστίνα Κουρκουμέλη, καθώς επίσης και ο Ευστάθιος Στυλιάρης.

Από την πλευρά του ΕΜΠ, διακριθέντες είναι οι Γιώργος Τσιπολίτης, Μανώλης Δρυς, Σταύρος Μαλτέζος, Θεόδωρος Αλεξόπουλος, Ευάγγελος Γαζής και Κωνσταντίνος Κουσούρης.

Στους κορυφαίους συγκαταλέγονται επίσης, οι Γιώργος Δασκαλάκης και Δημήτρης Λουκάς από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», καθώς και ο Ιωάννης Στρόλογγας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμολογία των καθηγητών εδράζεται στην έκταση και το μέγεθος της επιρροής των γραπτών τους στην εξέλιξη της επιστήμης.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας αναρριχάται ο καθηγητής νευρο-επιστημών του John Hopkins University, Σόλομον Χ. Σνάιντερ, καθώς τα επιστημονικά του έργα έχουν αναφερθεί ως έγκυρη πηγή 357.238 διαφορετικές φορές.