Τράπεζες: "Κούρεμα έως και 85% στα καταναλωτικά δάνεια

δείτε αναλυτικά

Με κουρέματα οφειλών και γενναίες ρυθμίσεις θα επιδιώξουν οι τράπεζες να ρυθμίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα “ κόκκινα” δάνεια νοικοκυριών που δεν έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη , ενώ παράλληλα βάζουν μπροστά τις εξωδικαστικές λύσεις στα στεγαστικά και καταναλωτικά που βρίσκονται στην ομπρέλα του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Τα κουρέματα είναι της τάξεως του 20% με 50 % στα στεγαστικά δάνεια ανάλογα με την εισοδηματική , περιουσιακή και οικογενειακή κατάσταση του δανειολήπτη και ύψους 85% στα καταναλωτικά.

Οι νέες ρυθμίσεις έρχονται από την 1η Νοεμβρίου και απευθύνονται σε όλους τους ιδιώτες δανειολήπτες που έχουν δάνεια σε καθυστέρηση. Στόχος των τραπεζών είναι το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στις ρυθμίσεις αυτές και να παρουσιάσουν σαφές δείγμα γραφής στον επόπτη , ο οποίος έχει στο μικροσκόπιο τα προβληματικά δάνεια των συστημικών τραπεζών.

Στο μεταξύ οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει τη ψηφιοποίηση των στοιχείων για όλους τους δανειολήπτες που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και έχουν “ανεβάσει” τα στοιχεία στην πλατφόρμα του “ Τειρεσία”.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι οι τράπεζες προχωρούν σε ηλεκτρονικό έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα.

Πηγή: Ημερησία

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ