Το Μεξικό άνοιξε τα σύνορά του σε γυναίκες και παιδιά μετανάστες

Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν τα σύνορά τους σε γυναίκες και παιδιά που ήταν στο "καραβάνι" χιλιάδων μεταναστών, στην πλειοψηφία τους πολίτες της Ονδούρας, που περιμένουν πάνω σε συνοριακή γέφυρα με τη Γουατεμάλα, με την ελπίδα να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

O πρεσβευτής του Μεξικού στη Γουατεμάλα, Λουίς Μανουέλ Λόπες, δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι οι μετανάστες αυτοί θα καταγραφούν από την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Μεξικού και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε καταλύματα στην Ταπατσούλα, περίπου 40 χλμ. από τη Σιουδάδ Ιδάλγο, στο κεντρικό Μεξικό.

Σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις, περίπου 4.000 μετανάστες έφτασαν την Παρασκευή στα σύνορα του Μεξικό. Φωτογραφίες έδειχναν τη «γέφυρα» μεταξύ των δύο χωρών γεμάτη με ανθρώπους που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα, με τις αρχές να τους εμποδίζουν,

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, πολλοί από τους μετανάστες λένε πως ο προορισμός τους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Κάποιοι ελπίζουν να μείνουν στο Μεξικό αλλά δεν γνωρίζουν ποια έγγραφα απαιτούνται. 

Όπως εξηγεί μια νεαρή στο πρακτορείο, ο κύριος λόγος που έφυγε από τη χώρα της, Ονδούρα, είναι η βία και το γεγονός πως δεν υπάρχουν δουλειές. 

Διαβάστε επίσης