Το θρίλερ της Πρέβεζας: Ανήκει το κρανίο στην Αγγελική;

Από το 2010, οπότε και η γυναίκα εξαφανίστηκε, οι συγγενείς της υποστήριξαν ότι δολοφονήθηκε

Εργάτες ιδιωτικού συνεργείου με σκαπτικά μηχανήματα πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού μιας τάφρου στη βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας.

Η τσάπα σηκώνει βάτα, καλαμιές, χώματα και άλλα υλικά. Και τότε συμβαίνει ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας, από αυτά που μπορούν να ξετυλίξουν το νήμα και να οδηγήσουν στην επίλυση ενός μυστηρίου ή να το κρατήσουν θαμμένο βαθιά στη λήθη. Ένα αντικείμενο, σαν να το τράβηξε κάποιο αόρατο χέρι, πετάγεται από την τσάπα και πέφτει στην τάφρο. Ο χειριστής νομίζει αρχικά ότι πρόκειται για μπάλα, αλλά σταματάει το μηχάνημα για να ελέγξει. Έντρομος αντικρίζει ένα ανθρώπινο κρανίο και αμέσως ειδοποιεί την αστυνομία.

Στην ίδια ακριβώς περιοχή πριν από οκτώ χρόνια χάθηκαν τα ίχνη μιας νεαρής γυναίκας. Η 26χρονη Αγγελική Πεπόνη, η μελαχρινή καλλονή της Πρέβεζας, εξαφανίστηκε το μεσημέρι της 17ης Ιουνίου 2010, ημέρα Πέμπτη. Το τελευταίο μέρος όπου εθεάθη ήταν το σπίτι του τότε φίλου της. Εκείνος υποστήριξε ότι είδε την Αγγελική για τελευταία φορά το προηγούμενο βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν έφυγε από το σπίτι του με ωτοστόπ. Ωστόσο ο γιος του θα δηλώσει στη συνέχεια, ότι η Αγγελική ήταν στο σπίτι και το μεσημέρι της ημέρας που εξαφανίστηκε. 

Μετά τη μακάβρια ανακάλυψη, ο πρώην φίλος της μίλησε στην εκπομπή “Μαζί Σου” στο ΣΚΑΙ για την Αγγελική Πεπόνη και τις συνθήκες της εξαφάνισής της. “Δεν ξέρω για το κρανίο, θα τα βρει η επιστήμη αυτά. Η κοπέλα χάθηκε μυστηριωδώς. Την είδα την προηγούμενη μέρα, μάλιστα της είχα δώσει και 150 ευρώ και τη χαιρέτησα. Την επόμενη μέρα την είδε ο γιος μου, αλλά εγώ δεν το ήξερα ότι ήταν εδώ. Πολλές φορές ερχόταν και μόνη της στο σπίτι και καθόταν, έτρωγε, κοιμόταν. Στο τέλος της σχέσης μας την έβλεπα περισσότερο σαν αδελφή, σαν φίλη. Όταν εξαφανίστηκε ήρθε εδώ η αστυνομία, σκυλιά της ΕΜΑΚ, μου κατέσχεσαν δύο αυτοκίνητα και τα έψαξαν, τα κινητά, τα πήραν όλα. Το θέμα της εξαφάνισης δεν με ακουμπάει” δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος δεν κατηγορήθηκε ποτέ από τη Δικαιοσύνη για την εξαφάνιση της Αγγελικής. Από την άλλη, εξέτισε 4 χρόνια στη φυλακή για άλλη υπόθεση. 

Έπειτα από οκτώ χρόνια από την εξαφάνιση της μελαχρινής καλλονής, ανακαλύπτεται στην περιοχή ένα κρανίο και μάλιστα σε ένα χωράφι που βρίσκεται ανάμεσα στο σπίτι και στην καντίνα του πρώην φίλου της. Αυτή είναι η περιοχή όπου χάθηκε η Αγγελική αλλά και το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου. Θα μπορούσε το κρανίο αυτό να ανήκει στην Αγγελική; Τα μέχρι τώρα στοιχεία οδηγούν σε αυτό το σενάριο. Και αν τελικώς ναι, πώς έχασε τη ζωή της; Δολοφονήθηκε, έπεσε θύμα κάποιου δυστυχήματος ή πέθανε από παθολογικά αίτια; 

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ευρήματα του ιατροδικαστή κ.Θεόδωρου Βουγιουκλάκη από το κρανίο είναι συμβατά με την υπόθεση της αγνοούμενης. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κρανίο γυναίκας, από το οποίο λείπει η κάτω γνάθος, ενώ ο χρόνος θανάτου τοποθετείται πριν από περίπου 10 χρόνια. Την οριστική απάντηση θα δώσει το dna. Συγγενείς της Αγγελικής κλήθηκαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία για να δώσουν σάλιο και αίμα, το οποίο θα συγκριθεί με το dna από το κρανίο. 

Ίσως μεταξύ των στοιχείων που φαίνεται να ταυτοποιούνται, είναι και ένα τραύμα που είχε στο κεφάλι η Αγγελική έπειτα από ένα τροχαίο τροχαίο. “Πιστεύω ότι η εμφάνιση του κρανίου έχει σχέση με την υπόθεση της Αγγελικής. Οι αστυνομικοί μας ρώτησαν εάν στο παρελθόν είχε πάθει κάποιο τροχαίο, προφανώς στο κρανίο υπάρχει κάποιο τραύμα. Η Αγγελική είχε ένα τροχαίο το 2009 και για αυτό τον λόγο έχει γίνει εισαγγελική παρέμβαση στο νοσοκομείο της Άρτας που είχε νοσηλευτεί για να δοθεί ο φάκελος. Γονείς και αδέρφια έδωσαν dna με σάλιο και περιμένουν όλοι τα αποτελέσματα. Από την αρχή πιστεύαμε πως ήταν δολοφονία και αυτό θα αποδειχθεί» είπε συγγενικό πρόσωπο της αγνοούμενης στο protothema.gr. 

Από το 2010, οπότε και η γυναίκα εξαφανίστηκε, οι συγγενείς της υποστήριξαν ότι δολοφονήθηκε. “Η Αγγελική είχε καλές σχέσεις με την οικογένειά της. Δεν θα εξαφανιζόταν χωρίς να ενημερώσει κάποιον” λένε. Μάλιστα ως υπεύθυνο για την εξαφάνισή της έδειχναν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο ερευνήθηκε από την αστυνομία χωρίς όμως να βρεθούν στοιχεία που θα μπορούσαν να το οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. “Ζητάω από όποιον ξέρει, να μου πει πού είναι η κόρη μου. Κάποιος ξέρει, δεν μπορεί να μην άκουσε κανείς. Και ένας φίλος της, ξέρει” είχε πει με νόημα η μητέρα της στην Αγγελική Νικολούλη και στο “Φως στο Τούτελ” λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση της Αγγελικής. 

Πάντως για τη μητέρα της Αγγελικής, η αγωνία για την τύχη του παιδιού της τελείωσε. Σήμερα ζητά να ανοίξει και πάλι ο φάκελος και να συνεχιστεί η έρευνα των αρχών, για να αποδειχθεί ποιος έκοψε το νήμα της ζωής της 26χρονης και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.“Τώρα τελείωσε η αγωνία μου, βρέθηκε η κοπέλα, πλέον περιμένω να δικαστεί (ο δολοφόνος) και να μπει στη φυλακή” θα δηλώσει με βεβαιότητα η μητέρα της Αγγελικής στην Τατιάνα Στεφανίδου στο ΣΚΑΙ, πριν ακόμη ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων. Τα έως τώρα ευρήματα ή ακόμη περισσότερο το ένστικτο της μάνας θα οδηγήσει την ηλικιωμένη γυναίκα σε αυτό το σκληρό, κυνικό συμπέρασμα. 

Όμως η επιστήμη εξάγει συμπεράσματα με βάση τα στοιχεία. Όσο προχωράει η ιατροδικαστική εξέταση του κρανίου, συνεχίζεται η έρευνα στην τάφρο στη βιομηχανική περιοχή της Πρέβεζας προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα στοιχεία που είναι θαμμένα, όπως ενδεχομένως άλλα οστά, ρούχα ή προσωπικά αντικείμενα. Άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και εθελοντές σαρώνουν την τάφρο στην οποία βρέθηκε το κρανίο της γυναίκας, στην προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν στοιχεία ικανά που θα κλείσουν το φάκελο της ανεξιχνίαστης εξαφάνισης της Αγγελικής Πεπόνη από το 2010.

Διαβάστε επίσης