Συνελήφθησαν για παράνομο ψάρεμα στην περιοχή της Καλόγριας

Στο πλαίσιο των καθημερινών και εντατικών ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση της παράνομης αλιείας, συνελήφθησαν κατόπιν ενεργειών υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Ελέγχου Αλιείας, δύο (02) κυβερνήτες Α/Κ σκαφών (γρι γρι), ηλικίας 65 και 33 ετών, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κυλλήνης σε συνεργασία με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Πατρών, Κατακόλου και Ζακύνθου.
Ειδικότερα, τα ανωτέρω Α/Κ σκάφη, που εντοπίστηκαν να αλιεύουν στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ”, με σοβαρές ενδείξεις χρησιμοποίησης παράνομου αλιευτικού εργαλείου, οδηγήθηκαν με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Κυλλήνης, προκειμένου να τους διενεργηθεί επί ξηράς αλιευτική επιθεώρηση.
Κατά τη διάρκεια αυτής, ο 65χρονος κυβερνήτης αρνήθηκε να συνεργαστεί και να βγάλει τα αλιευτικά εργαλεία στην ξηρά για μέτρηση κάθετου ύψους (άλτους), με αποτέλεσμα η αλιευτική επιθεώρηση να μην πραγματοποιηθεί ως προς αυτό το σκέλος. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατακόλου, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναζητείται τρίτο άτομο, το οποίο απευθύνθηκε με εξυβριστικές και προσβλητικές εκφράσεις κατά των διενεργούντων την αλιευτική επιθεώρηση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Επιπροσθέτως, εις βάρος των εμπλεκόμενων κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Διαβάστε επίσης