Πεισμωμένη η ΑΕΚ για να μείνει ζωντανή

Η διατήρηση της ποινής του -3 έφερε «παγωμάρα» στις τάξεις της ΑΕΚ, καθώς απομάκρυνε την ομάδα έξι βαθμούς από την κορυφή, ωστόσο στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» κανείς δεν πετά λευκή πετσέτα. Στην «Ένωση» εμφανίζονται πεισμωμένοι για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος που τους κόστισε η δικαστική απόφαση, αλλά γνωρίζουν καλά πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες. Το αυτό ισχύει και για την αποψινή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη για την έβδομη αγωνιστική της Super League (19:00, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα βάσει και της αγωνιστικής κατάστασης των παικτών του, καθώς κάποιοι προέρχονται από τραυματισμό, όπως οι Μάνταλος και Πόνσε, και άλλοι από υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, όπως οι Μπακάκης και Γαλανόπουλος. Για το λόγο αυτό οι τέσσερις προαναφερθέντες αναμένεται να μείνουν εκτός ενδεκάδας και να επανέλθουν την Τρίτη κόντρα στην Μπάγερν στο ΟΑΚΑ. Εκτός αποστολής έμειναν ο Οικονόμου που μπήκε χθες σε φουλ ρυθμούς, ο Αλμπάνης που ακόμη δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως και φυσικά ο τραυματίας Λόπες. 

Όσο για το βασικό σχήμα, ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσόσιτς και Λαμπρόπουλο δίδυμο στόπερ (δίχως να αποκλείεται και η λύση Τσιγκρίνσκι), τον Γκάλο δεξί και τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Σιμόες και Μοράν στο κέντρο, τον Μπακασέτα δεξιά, τον Μπογέ (για πρώτη φορά βασικό) αριστερά και τον Κλωναρίδη πίσω από τον Λιβάγια. 

Στην 20άδα πέρα από όσους προαναφέρθηκαν βρίσκονται επίσης οι Τσιντώτας, Σβάρνας, Άλεφ και Γιακουμάκης. Στο πλευρό της ΑΕΚ θα βρίσκονται χιλιάδες φίλοι της ομάδας, καθώς αγωνίζεται στη… γειτονιά της και η δικαστική απόφαση έχει φέρει συσπείρωση. 

Σύμμαχος πέρα από τον κόσμο είναι και η παράδοση, καθώς σε 39 συναντήσεις ως φιλοξενούμενη του Απόλλωνα από το 1959/60 η ΑΕΚ μετρά 23 νίκες, 11 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες.

www.sport-fm.gr

Διαβάστε επίσης