Πάτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να επιλέξει υποψήφιο- Μετά τη "βόμβα" της Ουρανίας Μπίρμπα- Προγραμματισμένη συνεδρίαση και για την ΡΑΠ

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση

Εβδομάδα εξελίξεων θεωρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ η ερχόμενη, καθώς οι επικείμενες συνεδριάσεις κομματικών οργάνων θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση αναφορικά με την υποψηφιότητα για το Δήμο της Πάτρας, ή θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Αύριο Κυριακή είναι προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του Συντονιστικού της ΡΑΠ (της δημοτικής παράταξης που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές). Μια συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί υπό την βαριά σκιά που προκάλεσε η αποχώρηση της Ουρανίας Μπίρμπα από την ΡΑΠ (δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη αντίδραση της παραταξης).

Η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος με μια ανακοίνωση γεμάτη αιχμές για τις έως τώρα διαδικασίες, με την ατελείωτη ονοματολογία για τον επικεφαλής της παράταξης, δήλωσε πως θα παραμείνει μέχρι την λήξη της θητείας της στο δημοτικό συμβούλιο, ευχόμενη …καλή τύχη στις αναζητήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν η Ουρανία Μπίρμπα θα επιδιώξει αυτόνομη κάθοδο με δικό της συνδυασμό στις εκλογές του Μαϊου, θα συνεργαστεί με κάποια άλλη δημοτική παράταξη, ή θα παρακολουθήσει …ως θεατής τις εξελίξεις. Σίγουρα, πάντως, η απόφασή της σχετίζεται και με την στάση του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου (ΕΑΜ) , του οποίου είναι κορυφαίο στέλεχος.

Μετά από αυτή την αρνητική εξέλιξη το Συντονιστικό της ΡΑΠ θα θέσει επί τάπητος εάν θα προκρίνει την υποψηφιότητα του Γιώργου Ρώρου, Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, που έχει μείνει πλέον ο μοναδικός που αυτή την στιγμή συζητείται έντονα. Δεδομένου ότι ο Βασίλης Αναστασόπουλος, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, το όνομα του οποίου τελευταία ενεπλάκη στις συζητήσεις, διέψευσε πως επιθυμεί να είναι υποψήφιος για το Δήμο Πατρέων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί η νομαρχιακή επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να καταλήξουν στα ονόματα, ή το όνομα που θα εισηγηθούν στην Κουμουνδούρου, καθώς η απόφαση θα ληφθεί από την κεντρική διοίκηση του κόμματος.

Μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΡΑΠ να τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως οι διαδικασίες επιλογής του υποψηφίου που θα στηριχθεί πρέπει να επιταχυνθούν, ωστόσο πολύ δύσκολα οι αποφάσεις θα παρθούν σύντομα…

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ι. ΒΟΥΛΔΗΣ

Διαβάστε επίσης