Πάτρα: Σήμερα Σάββατο η 4η Συνάντηση Activewomen με σημαντικές παρουσίες

Σημαντικές προσωπικότητες προερχόμενες από ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, θα δώσουν και φέτος το παρόν, στην καθιερωμένη και πολυαναμενόμενη πλέον Συνάντηση, Activewomen- Δραστήριες Γυναίκες- Πάτρα 2018, η οποία θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχή χρονιά, σήμερα Σάββατο 20 Οκτωβρίου (6 μ.μ.) στις αίθουσες του ξενοδοχείου Αστήρ.

Θεματικοί άξονες:

Ελληνίδα επιχειρηματίας, επιστήμων και καλλιτέχνις: Πηγή έμπνευσης και δύναμη δημιουργίας, με πίστη στις παραδόσεις, Παιδεία και ανοικτούς ορίζοντες με όραμα για το μέλλον

- Η δύναμη και η σημασία του διαδικτύου στο σύγχρονο επιχειρείν. Προνομιακό πεδίο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Η Activewomen, που αποτελεί πλέον νεοσύστατο θεσμό για τη Πάτρα, καθιερώθηκε  ως Συνάντηση διαλόγου και προβληματισμού και ταυτόχρονα ως μία ευχάριστη και δημιουργική ετήσια πολυδιάστατη πρωτοβουλία γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης, συνδυάζοντας αρμονικά, πολιτικά, οικονομικά, επιχειρηματικά, επιστημονικά αλλά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

ΤΙΜΗ ΣΕ ΜΙΑ ΗΡΩΙΔΑ

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, παρεμβάσεις εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, ιστορίες επιτυχίας γυναικείας επιχειρηματικότητας, γνωριμία με γυναίκες που διακρίθηκαν ή ξεχώρισαν, όπου δραστηριοποιούνται και ιδιαίτερα με γυναίκες…. του κόσμου, που προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Επίσης θα περιλαμβάνει την απονομή των καθιερωμένων τιμητικών διακρίσεων.

Μοναδική αποδέκτης θα είναι μια ηρωίδα - σύμβολο, που αφιέρωσε τη ζωή της στην αναζήτηση και τεκμηρίωση της ιστορικής μνήμης και αλήθειας, για την περιοχή της Αχαΐας με πανελλήνια διάσταση.

ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια της Συνάντησης θα λειτουργήσει και αυτή τη φορά, στο χώρο Έκθεση ενημερωτικού χαρακτήρα για την προβολή κοινωνικών και άλλων φορέων της Αχαΐας, με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

Ευχάριστη έκπληξη θα αποτελέσει το γεγονός ότι στο πλαίσιο της Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και έκθεση γελοιογραφίας, με θέμα «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο Διαδίκτυο» η οποία αποτελείται από 25 έργα δυο κορυφαίων σκιτσογράφων, του Μιχάλη Κουντούρη και του Angel Boligan και έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
Μέσα από την επαφή τους με τα σκίτσα γονείς, μαθητές και δάσκαλοι μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την καινοτομία, τις ευκαιρίες αλλά και την πολυπλοκότητα της ψηφιακής εποχής και να διαχειρίζονται δημιουργικά την ψηφιακή τους παρουσία. Ταυτόχρονα, μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα των παιδιών και για θέματα που αφορούν στην προστασία τους στο διαδίκτυο, όπως ο κυβερνοεθισμός (cyberaddiction), ο κυβερνοεκφοβισμός (cyberbullying), η αποπλάνηση ανηλίκου (grooming).
Σημειώνεται ότι την Έκθεση γελοιογραφίας  στηρίζει η βουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ως Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο βασικός κορμός του προγράμματος έχει ως εξής:

6.00 μ.μ Έναρξη- Προσφώνηση οργανωτών

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ: - Αθανάσιος Κυριαζόπουλος, στέλεχος Ανέλιξη - Ανδρέας Αλεξ. Βρής, δημοσιογράφος (Συντονισμός)

Εναρκτήριες  ομιλίες

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου,  βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Τομεάρχης  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης "Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στην Ψηφιακή Εποχή"

Σία Αναγνωστοπούλου, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Νάνσυ Παπαλεξανδρή, oμότιμη καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου δυναμικού Τμήματος μάρκετινγκ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, "Γυναικεία Ηγεσία:  Εμπόδια και Προκλήσεις"

Συμβολική παρέμβαση  Θεόδωρος Δούρος, διευθύνων σύμβουλος Dur AE

  Ιστορίες επιτυχίας γυναικείας επιχειρηματικότητας :

-Βασιλική Κορδερά, πρόεδρος Bergmann Kord, «Bergmann Kord: H γυναικεία επιχειρηματικότητα στην πράξη»

  -Χαριτίνη Σκουλίδη, σύμβουλος επιχειρήσεων, Παρουσίαση του  ευρωπαϊκού προγράμματος «Seewban: Business angels και γυναικεία επιχειρηματικότητα»

Γυναίκες …του κόσμου:

- Άννα Βαγενά, ηθοποιός και πολιτικός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λαρίσης, "Η γυναικεία πρακτική και εμπειρία στην επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι μόνο"

- Σύλβια Αντώναρου, «Μις Ελλάς» 1988,  πρόεδρος του Συλλόγου «Δεν υπάρχουν Άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, Υπάρχουν μόνο Άνθρωποι», “Τι είναι "Ταυτότητα αναπηρία "-  Τα 30" της ανθρώπινης ζωής”

. Αναγγελία σημαντικών δράσεων και διοργανώσεων

- Λιολιώ Κολυπέρα : Pink the city- Άλμα Ζωής -Βασιλική Καραντάσιου  Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες Πάτρα 2019  -Χρύσα Ανδρουτσοπούλου, υποψήφια διαγωνισμού Miss Earth 2018 (video)

Συμπεράσματα με την ελεύθερη συμμετοχή και του ακροατηρίου

09.30 Κλείσιμο εργασιών

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ

Αξιοσημείωτο ρόλο στην εξέλιξη της Συνάντησης θα έχει ομάδα σχολιαστών που θα παρεμβαίνει στη διάρκεια των εργασιών και  στην οποία συμμετέχουν οι:

- Αναστασία Τογιοπούλου,  εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος  Δυτικής Ελλάδος- Έφη Σιαïνη, αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π. πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών  Δυτικής Ελλάδος- Έφη Αναλυτή, πρόεδρος Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών Πατρών-Σίσσυ Αυγερινού,  οδοντίατρος μέλος ΔΣ Διεθνούς Inner  Wheel- Άννα Μαρία Ρογδάκη, πρόεδρος Ε.ΓΥ.ΠΑ. -Πηνελόπη Λαμπούση, φιλόλογος, πρόεδρος Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Πατρών- Ανδρέας Τσίλιρας,  πολιτιστικός διαχειριστής  - Ελένη Παυλή, πρόεδρος Ομίλου  Inner Wheel Patra- Europea- Μαρία Ανδριέλου, δημοσιογράφος- Αχιλλέας Παπαδιονυσίου(ως συμπράττων συντονιστής).

Επισημαίνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαδραστική συμμετοχή της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Νομού Αχαΐας  στην Συνάντηση Γυναικών Activewomen

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α>>Ν.ΑΧΑΙΑΣ στo πλαίσιο της Συνάντησης Γυναικών ACTIVEWOMEN Πάτρα 2018, (η οποία όπως είναι γνωστό, πραγματοποιείται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, το απόγευμα στο ξενοδοχείο Αστήρ), θα  συμμετέχει στο χώρο της παράλληλης Έκθεσης φορέων, παρουσιάζοντας  υλικό (έντυπα, φυλλάδια, βίντεο) και φωτογραφίες από τις δράσεις της.

Συγκεκριμένα, στο σταντ της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.  θα γίνονται φυσιοθεραπευτικές ασκήσεις με μπάλες και λάστιχα, για την καλή λειτουργία των αρθρώσεων ατόμων με ρευματικά νοσήματα,(ισορροπίας, διατάσεις, ασκήσεις κατά των πτώσεων κλπ), από την Πρόεδρο φυσικοθεραπευτών  ΠΕ Δ. Ελλάδος  Αμαλία Παπαδοπούλου.

Επίσης θα γίνονται ασκήσεις εδάφους κίνησης και χορού με μουσική από την δασκάλα χορού Κατερίνα Ηλιοπούλου.

Σκοπός των δρώμενων είναι να κατανοήσουν οι ασθενείς και όχι μόνο τα οφέλη της κίνησης, της καλής φυσικής κατάστασης για καλύτερη ποιότητα της ζωής.

Διαβάστε επίσης