Απεργία εργαζομένων στο λιμάνι της Πάτρας την Κυριακή

Σε προειδοποιητική αποχή από την εργασία τους προχωρούν αυτή την Κυριακή 21/10 οι εργαζόμενοι στα δέκα περιφερειακά λιμάνια της χώρας.

Συγκεκριμένα, απέχουν από την εργασία τους οι εργαζόμενοι στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πάτρας, Ραφήνας. Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας 2018 που έχει συμφωνηθεί με τις διοικήσεις των Οργανισμών.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αναφέρει ότι «δεν είναι δυνατόν να δεχτεί τον εμπαιγμό της κυβέρνησης που, ενώ δηλώνει ότι οι ΣΣΕ είναι ελεύθερες πλέον, το υπουργείο Οικονομικών δεν αποδέχεται ούτε καν ό,τι ίσχυε στη διάρκεια των μνημονίων». Προσθέτει επίσης ότι «με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση οδηγεί τα λιμάνια στο να λειτουργούν ως δημόσια υπηρεσία χωρίς Σαββατοκύριακα και υπερωρίες».

Η ΟΜΥΛΕ καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της ενώ προαναγγέλλει αποχή διαρκείας των εργαζομένων στα περιφερειακά λιμάνια από τα Σαββατοκύριακα με έναρξη στις 27/10-28/10 και αποχή διαρκείας από υπερωρίες με έναρξη τη Δευτέρα 29/10/2018.

Διαβάστε επίσης