Κυρ. Μητσοτάκης: Περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ η παρακαταθήκη του Κων. Μητσοτάκη

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, με τον τρόπο του, ήταν ο ίδιος ένας δρόμος. Και δρόμος σημαίνει να πατάς καλά στο έδαφος. Να είσαι γειωμένος στην πραγματικότητα, να είσαι ρεαλιστής, να λες την αλήθεια», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας της οδού «Κων. Μητσοτάκης» στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο πρόεδρο της Ν.Δ. σημείωσε πως «δεν είναι μαζί μας σήμερα, αλλά είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι -και εγώ και η οικογένεια μου- στον δήμο, το δημοτικό συμβούλιο για αυτή την πολύ μεγάλη τιμή, να δώσετε στη Λεωφόρο Ακρωτηρίου το όνομα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

«Πιστεύω ότι αυτό θα ήθελε και ο ίδιος, όπως τον ξέρετε καλά, γιατί βλέπω σήμερα ανάμεσα μας πολλούς παλιούς και καλούς φίλους του. Ήταν ένας άνθρωπος σεμνός, δεν αναζητούσε την αναγνώριση. Του αρκούσε μια καλή κουβέντα των φίλων του κάθε φορά που κατέβαινε στα Χανιά και συναντούσε τους παλιούς συναγωνιστές του. Αυτή, όμως, η αναγνώριση θα τον ικανοποιούσε ιδιαίτερα, διότι εδώ ήταν η γειτονιά του, εδώ πήγαινε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου για να εκκλησιαστεί. Από εδώ ξεκίνησε την πολυτάραχη πολιτική του διαδρομή η οποία τον οδήγησε από την κρητική αντίσταση στον θώκο της πρωθυπουργίας, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως «ο δρόμος, όμως, σημαίνει να μπορείς κυρίως να φτάνεις στον προορισμό σου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε στον προορισμό του. Όχι μόνο στον τελικό στόχο τον οποίο είχε θέσει, να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδος. Αλλά έφτασε, κυρίως, στον προορισμό της μεγάλης, της σχεδόν καθολικής αναγνώρισης του έργου του από φίλους αλλά και από πολιτικούς αντιπάλους. Και αυτή ήταν ίσως και η μεγαλύτερη χαρά την οποία ο ίδιος έπαιρνε, ειδικά στα τελευταία χρόνια της ζωής του».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε, ακόμη, πως «υπήρξε ο μεγαλύτερος -κατά την άποψή μου- κοινοβουλευτικός άνδρας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί αγαπούσε ο ίδιος τη Βουλή. Γιατί αγαπούσε τα επιχειρήματα, ήθελε να πείθει τους αντιπάλους του με τη δύναμη της λογικής του. Αλλά ήταν ανοιχτός στο να πειστεί και ο ίδιος από τα επιχειρήματα της άλλης μεριάς όταν ήταν πιο ισχυρά. Αυτή η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ».

«Ήταν ο πατέρας μας, ένας άνθρωπος που μπορούσε να βλέπει μακριά, ένας άνθρωπος μπροστά από την εποχή του. Ένας άνθρωπος που αναγνώρισε σημαντικές προκλήσεις πριν ενδεχομένως πολλοί άλλοι τις αντιληφθούν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων. 

Διαβάστε επίσης