Φρίκη στη Βραζιλία: Έδεσαν ετοιμόγεννη με συρματόπλεγμα σε δέντρο για να της πάρουν το μωρό

Σοκ έχει προκαλέσει στην Βραζιλία η δολοφονία μιας νεαρής εγκύου από ένα ζευγάρι που την έδεσε με συρματόπλεγμα σε δέντρο για να της πάρουν το παιδί από τη μήτρα της.

Η σορός της 23χρονης Μάρα Κριστιάνα ντα Σίλβα, που διήνυε τον όγδοο μήνα της κύησης, βρέθηκε χθες σε δασώδη περιοχή στη νοτιοανατολική Βραρζιλία.

Η αστυνομία συνέλαβε την 40χρονη Ανχελίνα Ροντρίγκεζ, που σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ «πάντα ονειρευόταν να αποκτήσει ένα κοριτσάκι» και τον άνδρα της, Ρομπέρτo Γκόμες ντα Σίλβα.

Γιατροί τοπικού νοσοκομείου ειδοποίησαν της Αρχές την περασμένη Δευτέρα όταν η Ροντρίγκεζ έφθασε κρατώντας στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο, που υποστήριζε ότι είχε μόλις φέρει στον κόσμο. Το προσωπικό του νοσοκομείου υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει καθώς η 40χρονη έδειχνε αναστατωμένη, περπατούσε κανονικά και αρνιόταν επίμονα να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.

Μετά τη σύλληψή της η Ροντρίγκεζ ομολόγησε ότι μέθυσε το θύμα προτού το δέσει στο δέντρο και ανοίξει την μήτρα της για να της πάρει το μωρό. Αν και αρνήθηκε ότι ήταν παρών ο άνδρας της, η αστυνομία τον συνέλαβε θεωρώντας ότι ήταν αδύνατο να φέρει μόνη της σε πέρας το δολοφονικό της σχέδιο. «Πιστεύουμε ότι συμμετείχαν ο άνδρας της κι ένα τρίτο πρόσωπο, αλλά αυτά θα φανούν από την έρευνα. Τα τεστ δείχνουν ότι η Ροντρίγκεζ δεν ήταν έγκυος και θεωρούμε ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Συγγενείς είπαν ότι η Ροντρίγκεζ έπιασε μαζί της φιλίες όταν έμαθε ότι ήταν έγκυος. «Η γυναίκα αυτή πάντα ονειρευόταν να αποκτήσει ένα κοριτσάκι κι όταν είδε ότι η ανεψιά μου ήταν έγκυος την προσέγγισε με το πρόσχημα ότι ήθελε να τη βοηθάει. Της δάνεισε χρήματα για να κάνει τεστ υπερήχου και τη μέρα του θανάτου της τής είχε πει ότι θα πάει να αγοράσει όλα όσα θα χρειαζόταν για το μωρό», είπε μια θεία του θύματος.

Το μωρό νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης Πάτος ντε Μίνας με τραύμα στο κεφάλι, που πιστεύεται ότι προκλήθηκε όταν η φόνισσα το έβγαλε από τη μήτρα της μητέρας του.